RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
CulturăEveniment

Invitat special mâine la Podcastul “De bine, cu Roxana Savin” – muzeograful Marcel Lutic

Mâine, 11 Iulie, începând cu orele 18:00, veți putea asculta la Radio News FM, pe frecvența 89,1 FM un nou episod al podcastului “De bine, cu Roxana Savin”, iar în aceasta seara îl puteți și vedea, la orele 17:45, pe  Actualitatea TV, dar și LIVE pe pagina de facebook a postului de televiziune  Actualitatea TV. 

Acestă ediție va cuprinde 2 părți, prima fiind cea difuzată pe 11 Iulie, iar a doua, care va fi difuzată pe 18 Iulie, in apropiere de Sfântul Ilie și în perioada Târgului Meșterilor Populari din Pașcani.

Invitatul acestui episod va fi Marcel Lutic, etnolog, scriitor, muzeograf la Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași (perioada 1993-2020), muzeograf/Inspector de specialitate la Muzeul Municipal Pașcani (din 2022), membru al Institutului Român de Genealogie şi Heraldică „Sever Zotta” Iaşi (din 1997), secretar de redacție al „Anuarului Muzeului Etnografic al Moldovei” (2001-2020). Membru al Societății de Genealogie, Heraldică şi Arhivistică „Paul Gore” din Chişinău-Republica Moldova (din 2003), expert al Comisiei Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor (Etnografie; din 2008), membru al Asociaţiei de Ştiinţe Etnologice din România (din 2010) și președinte fondator al Asociației Meșterilor Populari din Moldova (din 2004).

Din 1995, este colaborator la Radio Iaşi. De asemenea, a colaborat cu ziarul „Monitorul”, Radio Hit, ziarul „Ţara” din Chişinău, „Revista Română”, revista (electronică) „Arta de a trăi”, iar din 2006 publică săptămânal în ziarul „Lumina”. Materialele din mass-media au ca temă Calendarul popular şi Mitologia românească, multe dintre ele regăsindu-se în paginile cărţii editate în anul 2004 de către Editura Fundaţiei Academice AXIS din Iaşi, „Timpul sacru. Sărbătorile de altădată”.

  

Pe parcursul celor 2 ediții am discutat despre viața lui Marcel Lutic, despre copilărie, despre mama sa și despre cum i-a influențat aceasta parcursul și dezvoltarea în domeniul în care el activează, despre viața personală și despre băiatul în vârstă de 17 ani care este pictor și care locuiește în Franșa, despre cartea sa care este la a treia ediție, TIMPUL SACRU-SĂRBĂTORILE DE ALTĂDATĂ, despre cartea pe care a editat-o Rost și rânduială în satul românesc de Eugen D Neculau, despre proiectul Muzeului de la Palatul Cantacuzino din Pașcani, despre Târgul Meșterilor Populari din orașul nostru, despre relația cu Dumnezeu și despre planurile de viitor.

Related posts

Consultații oftalmologice gratuite pentru pășcăneni

Teona Gherasim

Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Vă transmitem un gând bun de Sărbători. Hristos a înviat! (VIDEO)

Redacția

Județul Iași se află sub cod galben de instabilitate atmosferică

Redacția
Încarcă...