NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investițiile masive în localitatea natală a primarului și viceprimarului atrag ironiile opoziției din Consiliul Local

Opoziția din Consiliu Local a ironizat astăzi modalitatea de împărțire a investițiilor pe suburbiile din municipiu. Consilierul liberal Dorin Nichifor a sugerat că până acum primarii PSD care au condus municipiul au direcționat fondurile după interese personale.

 Mai exact, Nichifor a făcut o comparație a împărțirii banilor pentru investiții pe fiecare suburbie în parte. Politicianul a remarcat că cea mai câștigată în acest an este de departe suburbia Lunca, acolo unde primarul locuiește și are sediile firmei sale. Consilierul liberal a concis cu umor că atunci când a fost primar Rățoi, investițiile s-au dus în Sodomeni, iar acum se duc în Lunca.

„O analiză a împărțirii fondurilor pe suburbii: dacă la Lunca proiectele începute sunt de 30 de miliarde de lei vechi, în celelalte suburbii alocări foarte mici sau de loc. Sodomenii nimic, Blăgești 2 miliarde de lei vechi la școală, Gâștești strada până la Topile, dar din fonduri Guvernamentale, iar la Boșteni nimic. Putem trage concluzia că dacă pe vremea lui Rățoi s-au făcut investiții în Sodomeni, pe vreamea dumneavoastră în Lunca, înseamnă că la viitoarele alegeri trebuie ales un primar din Gâștești ori….”, a declarat Dorin Nichifor, consilier PNL.

  

Vasile Axinte,viceprimarul municipiului, a replicat la cele afirmate de consilierul liberal explicând că investiția pentru strada Unirii nu trebuie creditată suburbiei Lunca, deoarece acea stradă face parte din municipiu.

Dorin Nichifor a mai atras atenția și în privința subfinanțării lucrărilor propuse spre a fi executate. În acest sens, amintind că pentru strada Nicolae Iorga au fost alocați doar 2,5 miliarde de lei vechi, deși necesarul e de zece ori mai mare, astfel că vor trebui 10 ani pentru a se finaliza lucrarea. Aceeași situație a fost identificată de Nichifor și la strada Gării pentru care ar fi în opinia sa nevoie de 70 de ani pentru a fi făcută, având în vedere ce alocări bugetare s-au făcut.

În replică primarul Dumitru Pantazi a explicat că pentru strada Nicolae Iorga se vor face rectificări bugetare, și promite că anul acesta în toamnă se va rezolva măcar problema pantei Mârzasca. Cât despre strada Gării, Pantazi a explicat că acolo se dorește o finanțare Guvernamentală.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

PSD ne strică iar Sărbătorile. Adio, autostradă Iaşi -Târgu Mureş!

Redacția

O nouă zi în care pășcănenii au stat de vorbă cu primarul Dumitru Pantazi. Iată care au fost problemele expuse

Ema Roman

168.615 lei pentru studiul privind modernizarea pieței vale. Iată ce achiziții majore mai sunt propuse de primar!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site