NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investițiile masive în localitatea natală a primarului și viceprimarului atrag ironiile opoziției din Consiliul Local

Opoziția din Consiliu Local a ironizat astăzi modalitatea de împărțire a investițiilor pe suburbiile din municipiu. Consilierul liberal Dorin Nichifor a sugerat că până acum primarii PSD care au condus municipiul au direcționat fondurile după interese personale.

 Mai exact, Nichifor a făcut o comparație a împărțirii banilor pentru investiții pe fiecare suburbie în parte. Politicianul a remarcat că cea mai câștigată în acest an este de departe suburbia Lunca, acolo unde primarul locuiește și are sediile firmei sale. Consilierul liberal a concis cu umor că atunci când a fost primar Rățoi, investițiile s-au dus în Sodomeni, iar acum se duc în Lunca.

„O analiză a împărțirii fondurilor pe suburbii: dacă la Lunca proiectele începute sunt de 30 de miliarde de lei vechi, în celelalte suburbii alocări foarte mici sau de loc. Sodomenii nimic, Blăgești 2 miliarde de lei vechi la școală, Gâștești strada până la Topile, dar din fonduri Guvernamentale, iar la Boșteni nimic. Putem trage concluzia că dacă pe vremea lui Rățoi s-au făcut investiții în Sodomeni, pe vreamea dumneavoastră în Lunca, înseamnă că la viitoarele alegeri trebuie ales un primar din Gâștești ori….”, a declarat Dorin Nichifor, consilier PNL.

Vasile Axinte,viceprimarul municipiului, a replicat la cele afirmate de consilierul liberal explicând că investiția pentru strada Unirii nu trebuie creditată suburbiei Lunca, deoarece acea stradă face parte din municipiu.

Dorin Nichifor a mai atras atenția și în privința subfinanțării lucrărilor propuse spre a fi executate. În acest sens, amintind că pentru strada Nicolae Iorga au fost alocați doar 2,5 miliarde de lei vechi, deși necesarul e de zece ori mai mare, astfel că vor trebui 10 ani pentru a se finaliza lucrarea. Aceeași situație a fost identificată de Nichifor și la strada Gării pentru care ar fi în opinia sa nevoie de 70 de ani pentru a fi făcută, având în vedere ce alocări bugetare s-au făcut.

În replică primarul Dumitru Pantazi a explicat că pentru strada Nicolae Iorga se vor face rectificări bugetare, și promite că anul acesta în toamnă se va rezolva măcar problema pantei Mârzasca. Cât despre strada Gării, Pantazi a explicat că acolo se dorește o finanțare Guvernamentală.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Vreme caldă și ploi de vară, în acest weekend

Redacția

Cum a înțeles noul operator din Tg. Ocna, Buhuși și Moinești să distribuie apa: contractele individuale au fost menținute!

Răzvan Grecu

Răzvan Grecu cere primarului și consilierilor locali să spună public dacă au cunoștință de o eventuală privatizare a ApaVital

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site