RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalMonden

Într-o fermă din județul Iași vacile ascultă Mozart

In comuna Ipatele din Iasi exista o ferma de vaci de rasa care asculta Mozart. Proprietara spune ca in acest fel, animalele se relaxeaza si sunt mai productive. Ferma a fost facuta de la zero dupa modelul celor din strainatate, in care animalele traiesc in cele mai bune conditii.

Intr-o ferma din judetul Iasi, fiecare vaca primeste certificat de nastere si nume. Ferma a fost creata din dragostea pentru animale, iar in prezent administartorii au reusit sa ridice afacerea la standarde europene. Mai mult decat atat, pentru buna starea vacilor, propietara le pune muzica Mozart. Intreaga poveste a fermei a pornit in urma cu cativa ani.

Cristina Roșca Lorenz Bullstar, administrator fermă

Din 2018 am achizitionat terenul in aceasta zona. Ca sa fiu sincera da, ma targ din aceasta zona este o chemare a stramosilor, nu chiar nascuta aici din parinti, ci din bunici iar tatal meu a fost in primul lui job in comuna Ipatele, tot ca medic veterinar si probabil ca de aici a venit intoarcerea si chemarea bunicilor cum o numesc eu. Provocari sunt intotdeauana pentru fiecare, nu le vedem ca pe niste momente care sa nu poata fi solutionate, mai depparte, uitandu-ne spre viitor spre acest adapost dupa cum am mai spus dorim si avem o vziune si vrem o colabolare cu toate facultatile agricole din Romania.

  

In ferma se regasesc doua rase de vaci, extrem de cunoscute pentru carnea rara pe care o au.

Cristina Roșca Lorenz Bullstar, administrator fermă

In ferma dupa cum observati avem doua rase, rasa wagyu, denumita numai in Japonia kobe, in Europa si in restul lumii se numeste wagyu.

Animalele trec printr-un ritual zilnic in care sunt foarte bine ingrijite de catre echipa de la ferma. Chiar si muzica este un element care conduce la starea de bine a vacutelor. Acestea asculta in fiecare zi muzica simfonica.

Animalele au fost educate in asa fel incat sa raspunda imediat la solicitarilor stapanilor. De fiecare data cand sunt chemate, vacutele vin la cei care au grija de ele.

Propietarii spera ca pe viitor sa colaboreze cu universitatile de profil din zona pentru a aduce un plus de calitate activitatii de zootehnie din regiunea de Nord-Est.

https://telem.ro/intr-o-ferma-din-judetul-iasi-vacile-asculta-mozart/

Related posts

Puțini pășcăneni au răspuns invitației de pe 10 august

Diana Marcu

Știri de la cititori: Directorul Bibliotecii acuzat că premiază după bunul plac copiii la concursurile organizate. O pășcăneancă se plânge că a fost dată afară cu bodyguarzii din instituția de cultură!

Răzvan Grecu

Ziua Poliției Române sărbătorită în avans la Pașcani, la sala de sport de la stadion

Oana Cordoneanu
Încarcă...