RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Interviu cu Corina, The Art of Make-up: “Bate și ți se va deschide, cere și ți se va da, caută și vei afla“

Ne aflăm în plin sezon al marilor evenimente, evenimente la care doamnele și domnișoarele trebuie să fie cele mai frumoase. De la ținuta pe care ne-o alegem, felul în care ne prindem părul și machiajul pentru care optăm, totul trebuie să fie perfect, să ne avantajeze. 

 

Make-up-ul este extrem de important și doar unele persoane reușesc să facă din el o adevărată artă.

  

E mamă, soție, prietenă, vecină, artist, dar am vrut să aflăm astăzi ce postură o împlinește cel mai mult. În atelierul ei de frumusețe poposesc preț de câteva minute bune și câte 12 reprezentante ale sexului frumos într-o singură zi, care, la plecare o fac spunând un mare <Mulțumesc>! Corina Gheorghiu, căci ea ne arată ce înseamnă arta machiajului ne-a acordat un interviu din care vom afla mai multe lucruri despre frumusețe, dar și despre ea. Absolventă a Facultății de Arte, pășcăneanca a decis să picteze, să redea frumosul, dar nu oricum, ci pe chipuri umane. 

Majoritatea din fetele care ajung la Corina au instictul de a-i spune prima dată: ”Vreau să mă machiezi cum ești tu acum”.

Ce reprezintă pentru Corina Gheorghiu The Art of Make-up?

În primul rand îți multumesc pentru interesul de care ai dat dovadă față de latura artististică pe care cu toții o avem, și pe care eu am incercat s-o fructific prin The Art of Make-up. Am descoperit pasiunea pentru machiaj în perioada facultății, când desenam portrete 🙂 și mi-am propus să merg în direcția asta.

Cum a luat naștere acest loc de răsfăț pentru doamne? Când ai decis că aceste calități ale dumneavoastră pot fi folosite și în interesul comunității.

Am simțit că e momentul potrivit să pregătesc ceva celor care îmi oferă încrederea, am ales cele mai bune produse de machiaj de pe piață, și încerc să fiu la curent cu tot ce apare nou în materie de calitate, igienă și confort, pentru ca rezultatul să nu fie doar un machiaj plăcut, ci unul care să nu prezinte nici un risc de sănătate, să fie durabil și nu în ultimul rând un adevărat moment de răsfăț.

Corina Gheorghiu, mamă, soție, fiică, prietenă, vecină, pictor, artist, make-up profesionst. Care postură vă împlinește cel mai mult, dacă ar fi să ierarhizăm puțin statuturile?

Fără ezitare – statutul de mamă. Sigur că încrederea în sine oferită de o carieră reușită duce la împlinire, dar fără familia liniștită și prietenii neliniștiți, e greu să găsești forța de a croi drum prin viață.

Aveți un mare talent. Pictați extrem de frumos și cu toate astea ați preferat să pictați chipuri umane.

Oo, mulțumesc, frumos spus. Mi-a placut să pictez chipuri umane…iar dacă primesc și credit din partea voastră, cu atât mai bine. 

Mai faceți tablouri? V-ați propus vreodată să faceți o expoziție cu tablourile dvs? Asta fiindcă ați terminat Facultatea de Arte. 

Las expoziția pentru bătrânețe… Mi-ar plăcea să am calmul și răbdarea să pictez tablouri, din păcate acum nu mă caracterizează starea necesară 🙂

Resimțiți vreodată oboseală, în zilele aglomerate în care machiați de dimineața până seara? Și dacă da, ce stimulent găsiți pentru a depăși impasul?

Sunt zile pline, în care oboseala își spune cuvântul, dar mulțumirea citită pe chipul persoanei care vede rezultatul final mă face să depășesc orice neplăcere. Domeniul acesta mă face să am contact cu persoane care se află în cele mai frumoase momente din viețile lor și asta mă încarcă cu energie pozitivă.

Sunteți selectivă la clienți? Și aici nu aș vrea să fie interpretată întrebarea mea. Poate că evitați anumite persoane, doar gândindu-vă că v-ar seca de energie cu anumite „mofturi imaginare”.

Nu categorisesc sub nicio formă, nu mă deranjeaza nici așteptările poate nerealiste și nici acele “mofturi imaginare”, ba din contră, îmi place să fiu provocată la creativitate. Îmi doresc să mulțumesc pe toți, îndeosebi pe cei extrem de pretențioși.

Vă doriți să vizitați o anumită țară cu o anumită cultură, iar aici mă refer la arta machiajului în anumite momente.

Îmi doresc să vizitez întreaga lume:) și știm cu toții cât de spectaculoase sunt acele machiajuri, dar oricât de ciudat ar suna, nu sunt fan. Din punctul meu de vedere machiajul trebuie să evidențieze trăsăturile, nu să le modifice, să acopere orice defect sau să modifice conformația, și nici opulența nu o agreez. Părerea mea este că atunci când privești o persoană machiată primul gând ar trebui să fie de “persoană frumoasă” nu de “machiaj frumos”.

Ce vă doriți să realizați peste câțiva ani? Cu The art of make-up.

Momentan mă implic trup și suflet în această activitate, și o voi face în continuare, fara să-mi fac planuri. Peste câțiva ani? … o aștept pe Beyonce în oraș, poate are nevoie de un machiaj.

Ce sfaturi de make-up nu ar trebui să ignorăm?

 Nu ar trebui sa ignorăm sfaturi de machiaj legate de conformație, culoarea pielii și a ochilor… Uneori facem alegeri în funcție de frumusețea fotomodelelor din poze, fără să ne gândim dacă ne avantajează sau nu.

Care ar fi pașii pentru un machiaj bine aplicat?

Etapele ar trebui să înceapă încă de acasă, cu o pregătire a tenului, exfoliere ușoară și hidratare, apoi eu am grijă ca tenul să fie perfect curat înainte să aplic o bază potrivită tipului de ten, după care încep machiajul lăsându-mă inspirată de persoana din fața mea… Fără reguli.

Ce produse de îngrijire nu ar trebui să lipsească din geanta unei femei pe timp de vară?

Pe timpul verii cred că sunt de mare ajutor șervețele matifiante pentru exces de sebum.

Sunteți admirată de câteva zeci de fete. Ce ar trebui să știe ele despre hobbyurile dumneavoastră?

Le mulțumesc tuturor celor care mă apreciază, cred că “admiră” e mult spus. Pe lângă machiaj, iubesc pianul, mi-ar fi plăcut să fac ceva și în direcția asta, dar ce mă caracterizează… Probabil momentele de liniște în natura în care-mi place să fiu doar eu cu mine…

Aveți vreun sfat pentru tinerii la început drum? Indiferent de domeniul pe care îl alege.

Eu mă ghidez după îndemnul biblic “Bate și ți se va deschide, cere și ți se va da, caută și vei afla“, ar fi multe de spus, dar mă limitez la ce aș sfătui oricând și pe-ai mei copii : dacă simți că asta iți doresti cu adevărat: informează-te, îndrăznește și insistă!

The Art of Make-up

{jcomments off}

Related posts

Poșta Română are nevoie de mai mulți angajați în județul Iași

Redacția

Atenție la intersecțiile semaforizate din Pașcani!

Redacția

Au început lucrările de montare a toaletelor pe domeniul public. Iată unde vor fi amplasate

Marius Parteni
Încarcă...