NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Instructorii auto independenti nu mai au voie sa pregateasca soferi

Modificarile legislatiei rutiere ii scot de pe piata pe instructorii auto autorizati si le dau dreptul doar scolilor sa pregateasca viitorii soferi. Cei care au adoptat aceasta masura considera ca rezultatul ar fi diminuarea evaziunii fiscale in domeniu, peste jumatate din incasarile instructorilor fiind bani nefiscalizati.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat, din nou, prin HG 480/2013, publicata in Monitorul Oficial pe 24 iulie. Pe langa alte prevederi legislative, la primul articol sunt vizati instructorii auto independenti.

„Pregatirea practica a persoanei (…), in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile obtinerii permisului de conducere, valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1 se poate efectua si de catre un instructor auto atestat in conditiile legii, care a incheiat un contract cu unitatea autorizata in care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica”, spune prevederea eliminata din legislatie.

Astfel, cei care se vor inscrie la scoala de soferi dupa 8 august, cand intra in vigoare modificarile aduse Codului Rutier, nu vor mai putea sa apeleze la instructori auto independenti pentru lectiile practice, si la scolile de soferi pentru cursurile teoretice. Vor trebui, pentru ambele etape, sa se adreseze scolilor de soferi, potrivit rtv.net.

 
sursa rtv.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 
Advertisements
Loading...

Related posts

Comisii de verificare la oficiile poștale din toată țara

Redacția

Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prăbușit în Kazahstan

Redacția

Anunt important pentru romanii care au probleme cu titlurile de proprietate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site