NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Incepe o noua editie a Programului Rabla

Guvernul da drumul la o noua editie a Programului Rabla marind prima de casare la 1.500 de euro dar a avut grija sa puna si un impediment, nu vor mai putea fi vandute ca pana acum. Programul va incepe peste o luna.

 

In schimb, va fi eliminata piata neagra a voucherelor, pentru ca la cumpararea unei masini noi se va putea folosi un singur voucher, si nu trei, ca in anii trecuti.

Principala noutate de anul acesta la Programul Rabla este cresterea valorii tichetului de casare la 1.500 de euro, adica 6.600 de lei. Suma este aproape dubla fata de cea din ultimii 4 ani si este suficienta ca avans pentru o masina noua.

Reprezentantii Fondului de Mediu, care va plati prima de casare, s-au gandit si la faptul ca o asemenea suma i-ar putea tenta pe multi sa stoarca un ban de la stat.

Cei care se gandesc sa profite de ocazie, sa cumpere o rabla cu doar cateva sute de euro si sa o dea la casare pentru a primi un voucher de 1.500 de euro, trebuie sa renunte la idee. Autoritatile vor impune ca cel care da o masina la casat sa fie proprietarul ei de cel putin un an.

Se va renunta insa la varianta de pana acum prin care voucherele puteau fi vandute si cumparate.

Adrian Gearap, presedinte Fondul pentru Mediu: „Ele vor avea o forma nominala. O singura data vor fi transmisibile”.

Autoritatile nu vor sa spuna deocamdata mai mult, mai ales ca nu stiu cati bani vor avea pentru Rabla 2013.

Adrian Gearap, presedinte Fondul pentru Mediu: „Programul va fi lansat in sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Estimam ca vom avea bani, nu stiu daca pentru nu numar foarte mare de pozitii, de tichete”.

Dupa rezultatele slabe din 2009, in 2010 s-a introdus sistemul cu 3 tichete de casare pentru o masina noua si au fost astfel casate peste 180.000 de vehicule. Au ramas destule rable si pentru 2011, cand s-au casat alte 116.000.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Panică la Delphi: Salariații acuză angajatorul american că îi expune la infecția cu Coronavirus. Peste 2.500 de oameni sunt în pericol

Redacția

LPF și FRF au decis 2 scenarii: când va fi reluat fotbalul din România

Redacția

Sondaj INSCOP: Mai puţin de doi din trei români mai cred în Biserică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site