NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Începe bătaia pe funcții politice

Pregatiri in forta pentru distribuirea functiilor in Alianta Crestin-Liberala. Liberalii si democrat-liberalii isi împart puterea, dupa ce conducerea centrala a partidului a decis, la sfarsitul saptamânii trecute, formarea de comitete executive judetene, foruri care vor asigura functionalitatea filialelor pana la 1 ianuarie 2017.

La Iasi, liberalii din vechiul PNL vor avea majoritate si vor desemna 21 de persoane in Comitetul Judetean Executiv, in timp ce fostul PDL va avea doar 13 reprezentanti.

Cele mai importante hotarari trebuie luate pana la sfarsitul lunii februarie, ulterior, adica in martie, urmand sa se stabileasca si componenta comitetului local.

“Prima etapa e ca cele doua partide sa- si desemneze reprezentantii in Comitetul Executiv Judetean in proportiile stabilite de Consiliul National, urmand ca ulterior, dupa ce avem CJEX in deplinatatea functiounilor, sa demaram si realizarea la nivelul municipiului Iasi si a comitetului local”, a spus presedintele organizatiei municipale a PNL Iasi, Marius danga.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

In ceea ce priveste impartirea functiilor, se pare ca ceva nemultumiri sunt vizavi de Dragomir Tomaseschi, seful filialei iesene a Fortei Civice. Acesta a spus insa ca nu doreste nimic altceva decat o colaborare cu liberalii in vederea indepartarii primarului Gheorghe Nichita, pe care il considera un dusman comun.

“Important este sa lucram impreuna impotriva adversarului comun, Gheorghe Nichita si PSD pe plan local. Si vom hotari aceste lucruri impreuna pentru ca trebuie sa colaboram si vom face acest lucru pentru ca adversarul nostru comun este reprezentat de PSD si primarul nociv al Iasului Gheorghe Nichita”, a afirmat Dragomir Tomaseschi.

Pregatiri de schimbare sunt si la nivel national, unde chiar astazi parlamentarii spera sa poata schimba invlina balanta puterii in Senat dinspre PSD si aliatii sai inspre PNL si PDL. Cu toate acestea, liderul PDL Iasi nu este extrem de optimist.

“Nu se intampla o minune astazi pentru ca nici structurile nu sunt definite. Noi o sa avem o pozitie fata de ei, nu stiu cat va dura, n-am cum sa zic acum”, a precizat senatorul Dumitru Oprea, presedintele PDL Iasi.

Totodata, Oprea, care pana acum a condus grupul PDL din Senat, doreste sa fie si liderul grupului PNL.

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă: Slujbă de Te Deum și depuneri de coroane la statuia lui Ștefan cel Mare

Redacția

Cetățenii UE vor putea să își înregistreze rezidența și în ziua votării

Redacția

ALDE a înregistrat candidaturile la Biroul Electoral Local

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site