RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Încă şapte români din străinătate au murit de coronavirus. Toți în Germania

Alți șapte români din străinătate care erau infectați cu coronavirus au murit, în Germania, potrivit informațiilor anunțate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, în bilanțul zilnic. Numărul total al românilor care au murit în afara granițelor de COVID-19 crește la 122.

GCS a comunicat vineri că 4.995 de cetăţeni români din diaspora au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franţa, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina şi Suedia.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 122 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat – 31 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, câte unul în Suedia, Elveţia, SUA şi Brazilia.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 72 au fost declaraţi vindecaţi: 50 în Germania, 10 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

  

GCS menționează că aceste date sunt obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autorităţile competente din statele de reşedinţă, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetăţenii români din străinătate.

DIGI24

Related posts

WTA Linz: Jaqueline Cristian, înfrângere drastică în ultimul tur al calificărilor

Redacția

Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti

Redacția

Revoltă în Coaliție. Primarul din Târgu Jiu: Eu voi susține doar candidații PSD la europarlamentare

Redacția
Încarcă...