RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Inca o zi libera? Vezi cand ar trebui sa primesti liber de la serviciu si pentru ce

Senatorul PSD Gabriela Firea a propus ca parintii sa beneficieze de o zi libera de la serviciu odata la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor, ideea fiind preluata de la organizatia de femei a PSD Ilfov.

 

“Vrem sa venim din interior, saptamanal, cu propuneri pentru Guvern (…) Eu m-am gandit la o propunere care tine de zona de protectie sociala. In Ilfov in februarie va avea loc o actiune care a venit din partea organizatiei de femei a PSD sa se faca aceasta propunere ca o data la trei luni sa existe o zi libera pentru unul dintre parinti care sa se ocupe exclusiv de sanatatea copilului sau copiilor pe care ii are in ingrijire”, a spus Gabriela Firea, sambata, dupa reuniunea Comitetului National Executiv al Organizatiei de Femei a PSD.

Ea a argumentat necesitatea avansarii unei astfel de propuneri aratand ca de foarte multe ori copii ajung la medic sau la spital cu probleme foarte grave si constata ca au chiar boli cronice, iar daca ar fi existat un control medical amanuntit mai actualizat nu s-ar fi ajuns la o astfel de situatie.

  

“De aceea ne propunem ca unul din parinti o data la trei luni sa primeasca un liber de la serviciu pentru a se putea ocupa de ingrijirea copiilor, insemnand analize medicale, radiografii, o discutie cu un medic psihilog daca e cazul sau cu un psiholog scolar. Este o propunere a organizatiei de femei din Ilfov”, a spus Firea.

Ea a mai aratat ca in sedinta femeilor PSD s-a discutat despre faptul ca femeile din politica au avut destul de mult de pierdut in ultimii ani prin cateva “exemple” care nu au fost “tocmai potrivite” pentru public si s-a considerat de comun acord ca femeile social-democrate trebuie sa fim un exemplu de decenta, de activitate sustinuta, de promovare pe criterii personale si profesionale si nu pe subiectivism.

“Femeile trebuie sa fie de doua ori mai vigilente, de doua ori mai elegante, de doua ori mai decente decat barbatii”, a spus Gabriela Firea.

O alta propunere avansata in sedinta femeilor social-democrate i-a apartinut primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, si priveste cresterea sigurantei copiilor pe internet. “A fost preluata ideea mea privind siguranta copiilor pe internet, pentru ca nu am reusit a termin acest proiect de lege. Sunt foarte multi pedofili care sunt pe internet”, a spus Olguta Vasilescu.

La randul sau, presedinta Organizatiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a precizat ca femeile social-democrate sunt preocupate de situatia copiilor, a mamelor singure si vor ca in actualul Legislativ sa poata sa acorde o atentie desosebita Legii privind asistenta maternala si Legii privind violenta domestica.

Vicepresedintele PSD Corina Cretu a precizat, la randul sau, ca isi propune ca aspectele privind combaterea violentei in familie sa fie mai bine coordonate la nivel legislativ intre UE si Romania, acelasi lucru urmand a fi avut in vedere si in ceea ce priveste abandonul scolar sau problemele legate de piata muncii.

Deputatul PSD Catalina Stefanescu, de altfel cel mai tanar deputat din actuala legislatura, a aratat ca isi doreste sa existe un parteneriat real intre universitati si angajatori prin care sa li se recunoasca practica si voluntariarul elevilor si studentilor, astfel incat la termnarea studiilor acestia sa nu se mai confrunte cu situatia paradoxala ca nu au cum sa se angajeze, neavand experienta.

 

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Guvernul Biden a dat în judecată Texasul pentru legea anti-avort

Redacția

Constanța, un exemplu în lupta cu noul coronavirus

Redacția

Fechet anunță că amenzile pentru depozitele neautorizate de deşeuri vor fi recupeate de la vinovați. OUG în avizare

Redacția
Încarcă...