NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Înaltpreasfințitul Teofan vine la Pașcani

Credincioșii pășcăneni sunt invitați să ia parte la o slujbă arhierească care va avea loc în municipiul nostru. Aceasta se va desfășura la Biserica „Sfântul Gheorghe”, Parohia Fântânele.

  

 

Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de protopopul Pavel Postolachi și un sobor de preoți

 „Vă lansăm o invitație pe data de 21 februarie, duminică, cu ocazia venirii la Pașcani în Biserica „Sfântul Gheorghe”, Parohia Fântânele, a Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.  Se va oficia o slujbă arhierească, va fi înconjurat de părintele protopop și de mulți alți preoți din zona noastră. Vă așteptăm pe toți la Sfânta Liturghie, pentru binecuvântarea Înaltpreasfințitului, și pentru rugăciunea de dezlegare. E un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare ca să ai pe Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Pașcani. Din 1955 nu a mai slujit un mitropolit, așa că o considerăm o întâlnire eveniment cu Înaltpreasfințitul”, ne-a declarat preotul Dumitru Cristea, Biserica „Sfântul Gheorghe” din Fântânele.

 Lăcașul de cult  a intrat în reparații în anul 2013. Biserica  fost înălțată, turla are 27 de metri, iar înăuntru lăcașul de cult este mult mai spațios. Acoperișul Bisericii este din tablă de cupru, iar deasupra au fost puse cinci cruci aduse din Ucraina. Toate au fost făcute cu ajutorul și contribuția enoriașilor și a oamenilor de bine din Pașcani care și-au dorit să ofere sprijinul pentru lăcașul de cult.

 „Vă mulțumim tuturor celor care v-ați implicat în acest proiect “Extindere, supraînălțare, și de consolidare a bisericii „Sfântul Gheorghe”, care deja arată foarte frumos. După ce va fi pictată, timp de peste un an, Înaltpreasfințitul va reveni aici pentru slujba de sfințire”, ne-a mai menționat preotul Dumitru Cristea.

 Precizăm că prima Biserică „Sfântul Gheorghe” din Fântânele a fost sfințită pe 13 noiembrie 1955, de către Mitropolitul Sebastian Ruslan.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vernisajul expoziției de pictură ,,Atemporal”

Oana Cordoneanu

Lansare de carte la Paşcani cu ocazia Zilei Armatei Române

Ema Roman

”Diagnostic rezervat”, super comedie pe scena Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site