RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Împrumutul pentru centralele la unitățile de învățământ, în pericol! Investițiile se vor face din bani locali, dacă Guvernul nu-l aprobă!

Cele 2,4 milioane de lei solicitate de municipalitate ca împrumut de la Trezoreria statului, nu mai par atât de sigure. Banii ar fi trebuit să fie folosiți la achitarea lucrărilor de montare a unor centrale termice la instituțiile de învățământ, însă actuală criză politică, crede primarul Dumitru Pantazi, ar putea bloca această finanțare.

 

  

Discuțiile au avut loc la finalul ședinței de Consiliu Local de astăzi, după ce consilierul liberal Claudiu Bodoașcă s-a interesat de situația lucrărilor de montare a centralelor termice.

„Domnule primar, vă rog să-mi spuneți cum stăm cu împrumutul și care este stadiul lucrărilor pentru montarea centralelor. Pentru că am văzut o postare a dumneavoastră, în care spuneți că s-au început lucrările la „Nicolaie Iorga”. Acolo nu se întâmplă nimic. Eu sunt în Consiliul de Administrație, am vorbit săptămâna trecută cu domnul . S-a făcut doar licitația și s-a semnat contractul, doar atât”, s-a interesat Claudiu Bodoașcă, consilier liberal.

Dumitru Pantazi, primarul municipiului, a explicat care este situația din teren și graficul lucrărilor.

„Este finalizată Policlinica, la fel Grădinița nr.4, în maxim 10 zile se termină lucrările la „Sadoveanu”. De azi sau mâine se începe Grădinița nr. 3. Firma care a câștigat licitația la „Sadoveanu” are și „Unirea” și Școala nr.4 și va da lucrări și la subcontractor. Cât privește „Nicolaie Iorga” respectiva are și Grădinița nr.6, iar de astăzi le-am spus să se apuce de grădiniță mai întâi, că sunt copii mai mici, iar apoi se va muta la „Nicolaie Iorga”. La Școala nr.6 vom da în administrare centrala de lângă școală și razolvăm așa situația”, a explicat situația primarul Dumitru Pantazi.

Edilul a răspuns și care este stadiul privind accesarea împrumutului pentru finanțare acestor lucrări, însă concluzia primarului nu este una îmbucurătoare.

„Iar cât privește împrumutul, dacă nu rezolvăm cu el, acel excedent pe care-l huleați o să-l folosim. Deci avem soluții. Nu se apucă constructorul fără să-l plătim. Eu insist pe împrumut, dar vedeți acum că unii nu vor să plece, alții nu vor să preia (n.r. guvernarea). Deci noi trebuie să rezolvăm treburile aici”, a fost concluzia primarul Dumitru Pantazi.

Related posts

Arderile ilegale de deșeuri ar putea să nu mai fie sancționate penal în România

Redacția

Fiscul va putea pune poprire doar pe un singur cont

Redacția

Lucrare de cinci miliarde de lei pe drumurile judetene

Redacția
Încarcă...