NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pantazi neagă că ar fi dispus cenzurarea luărilor de cuvânt ale aleșilor locali în procesele verbale al ședințelor de CL

Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani, a fost astăzi chestionată de liberalul Claudiu Bodoașcă cu privire la conținutul proceselor verbale întocmite la finalul ședințelor de Consiliu Local. Politicianul a arătat că el și colegii săi nu vor aproba prin vot procesele verbale ale ședințelor aferente lunii august, deoarece acestea nu ar respecta prevederile legale.

 

  

„Am văzut cu surprindere că modul în care sunt redactate procesele verbale s-a schimbat substanțial, față de ce era înainte. Am încercat să văd care este motivul, am luat Codul Administrativ, că bănuiesc că de-acolo v-ați inspirat, și am găsit că: sinteza dezbaterilor ședințelor de Consiliu Local și modul în care și-a exercitat votul fiecare consilier local în parte se consemnează într-un proces verbal semnat de președintele de ședință și de secretarul unității administrativ teritoriale. Deci, nu s-a schimbat absolut nimic. Sinteză, m-am dus la DEX, sinteză înseamnă așa: lucrare, operă care abordează datele esențiale ale unei probleme sau document de raportare a situației și informare a eșantionului superior.Nu înțeleg de ce în procesul verbal apare așa: că a luat cuvântul domnul Bodoașcă, domnul Toma, a răspuns domnul primar și atât. Ce anume am întrebat, ce anume ați întrebat dumneavoastră, ce anume a răspuns domnul primar, domnul administrator public, nu mai este în procesul verbal. Procesul verbal apare acum ca o telegramă. Nu mai e proces verbal, nu mai este o sinteză, este o telegramă care spune pe scurt cine a luat cuvântul, cum s-a votat. Nici măcar nu se respectă cerința de a consemna votul pentru fiecare consilier în parte. Nu l-ați consemnat. Trebuia pus acolo în paranteză. De aceea nu o să votăm procesele verbale, până nu se revine la starea anterioară”, a atras atenția Claudiu Bodoașcă.

Bodoașcă l-a întrebat pe Dumitru Pantazi dacă modificarea modului de întocmire a proceselor verbale aferente ședințelor de Consiliu Local a fost decisă de acesta printr-o dispoziție de primar.

„Domnule primar, ați dat dumneavoastră dispoziție să se facă așa procesul verbal?”, a fost întrebarea liberalului, la care primarul Dumitru Pantazi a răspuns negând că a dispus schimbarea modului de întocmire a acestor documente.

„Este atributul secretarului. El se ocupă de astfel de probleme”, a răspuns primarul Dumitru Pantazi.

Secretarul Irina Jitaru a răspuns acuzațiilor și a explicat că totul a plecat de la interpretarea dată de ea a noțiunii de „sinteză”.

„Până acum procesele verbale nu erau o sinteză, ci se scria absolut tot ce se discuta în ședință. Noi așa am interpretat cuvântul sinteză. Cred că a vorbi despre un abuz, este un pic exagerat. În ceea ce privește consemnarea votului consilierilor locali în procesul verbal, este posibil să fi greșit. Nu o să mai votăm acum procesele verbale, o să verificăm și dacă așa scrie, o să le refacem în sensul ăsta. Nu are nicio legătură domnul primar cu procesele verbale”, s-a apărat Irina Jitaru, secretarul UATM Pașcani.

În final, votul pe procesele verbale ale ședințelor de CL din luna august a fost amânate pentru o ședință viitoare.

Advertisements

Related posts

Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului fără Dumitru Pantazi. Edilul local a fost prezent la ÎCCJ, acolo unde s-a judecat recursul DNA (VIDEO)

Marius Parteni

Alte blocuri din zona vale au rămas fără apă pentru că nu au încheiat contract

Marius Parteni

Șeful Compartimentului Tehnic din cadrul Primăriei a încetat din viață ieri noapte

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site