RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Impozitarea salariilor în 2016: Ambii părinți vor beneficia de deducere pentru copil

Suma care se va scădea din salariu la calculul impozitului de 16% va crește cu 50 de lei sau 150 lei, în funcție de numărul persoanelor întreținute de salariat, iar plafonul pentru care se aplică va urca de la 1.000 la 1.500 lei. Totodată, ambii părinți vor putea beneficia de facilitate pentru copii, în prezent putând opta doar unul dintre ei.

  

 

În noul Cod fiscal, care intră în vigoare din 2016, apar câteva schimbări în privința impozitării salariilor.

În primul rând, sumele acordate ca deducere personală la funcția de bază vor fi majorate, față de nivelul actual. Astfel, deducerea va fi de 300 lei, în loc de 250 lei, pentru salariații care nu au persoane în întreținere și de 400, 500 și 600 lei (în loc de 350, 450 și 550 lei) pentru cei care au una, două și trei persoane în întreținere. Creșterea va fi cu 150 de lei, de la 650 lei la 800 lei, pentru cei care au în întreținere patru sau mai multe persoane.

Totodată, va urca pragul până la care se acordă aceste facilități de la 1.000 lei brut, în prezent, la 1.500 lei, de anul viitor.

Cea mai recentă modificare a sumelor și pragurilor pentru deduceri a avut loc în urmă cu zece ani, la acel moment fiind stabilite în funcție de nivelul salariului minim brut.

De deduceri vor beneficia și salariații care au venituri între 1.501 lei și 3.000 lei, inclusiv. Acestea vor fi degresive față de cele acordate până la 1.500 lei, urmând a fi stabilite prin ordin de ministru.

Citește articolul integral pe Profit.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ninsori în nordul Moldovei, ploi în rest. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

Parlamentul European a aprobat ELIMINAREA tarifelor de ROAMING pentru apeluri şi trafic de date în UE. Când intră în vigoare această hotărâre

Redacția

Fragmente din dosarul public Gala Bute, întocmit de DNA. Antena 3 dezvăluie numele ziariștilor care răspundeau la comenzile Elenei Udrea

Redacția
Încarcă...