RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Imagini video din timpul exercițiului de alarmare ce a avut loc săptămâna trecută la Pașcani

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a făcut public un filmuleț care ilustrează modul de acțiune al autorităților cu prilejul exercițiului de alarmare organizat săptămâna trecută la Pașcani.

  

 

Acesta a fost realizat de către specialiștii din cadrul ISUJ Iași. La acțiunea de alarmare din perioada 19 – 20 martie au fost mobilizați reprezentanți ai 16 instituții și structuri cu responsabilități în gestionarea situațiilor de dezastru. Totodată a fost declanșat și Planul Roșu de Intervenții.

Reamintim faptul că acțiunea a prevăzut instalarea taberei mobile pentru sinistrați și îndeplinirea misiunilor de căutare și salvare. În incinta bazei Clubului Sportiv Municipal a fost amplasată tabăra de sinistrați, alcătuită din 30 de corturi cu spații de cazare, dotate cu energie electrică și sistem de ventilație, corturi cu destinația săli de masă, bucătărie de campanie și corturi pentru prim ajutor.     

Întreaga acțiune a avut și un scenariu. 

“Scenariul după care s-a desfășurat activitatea a prevăzut un cutremur produs în zona seismică Vrancea, cu afecare puternică a municipiului Pașcani. Ca și zonă de acțiune s-au ales societățile Integrata și Remar. Aici s-au produs efecte secundare ca urmare a seismului, cu surprinderi de persoane și produceri de explozii și incendii”, ne-a declarat locotenent colonel Ionuț Grădinariu – inspector șef Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Exercițiul de alarmare s-a desfășurat în perioada 19 – 20 martie. Tabăra pentru sinistrația putea asigura cazare pentru 210 persoane. La finalul acțiunilor prevăzute în planul de organizare autoritățile s-au declarat mulțumite de modul în care s-a acționat.

“Toate instituțiile implicate în acest exercițiu au contribuit la buna desfășurare a exercițiului. Considerăm că este un succes și o modalitate bună de pregătire a personalului propriu”, a mai prezentat oficialul ISU Iași.

A fost prima acțiune în teren a celor care au organizat evenimentul, în ceea ce privește organizarea taberei de sinistrați și folosirea echipamentului din dotare pentru montarea corturilor. 

 {youtube} https://www.youtube.com/watch?v=g0cBN4ZnGqk{/youtube}

 

 

 

Related posts

Oameni generoși au sărit în ajutorul familiei din Topile. Preotul Cristea și o femeie de afaceri din Pașcani le va ridica casa la roșu

Oana Cordoneanu

Am pornit pe drumul conacelor boiereşti şi castelelor din jude­ţul Iaşi

Redacția

Ești pasionat de citit? Înscrie-te la maratonul de lectură

Diana Marcu
Încarcă...