RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Identificarea străzilor din Pașcani, o problemă ridicată la dezbaterea proiectului de buget

La dezbaterea publică a bugetului și listei de investiții pentru anul 2021, a fost luată în discuție o problemă cu care pășcănenii se confruntă de ani de zile: lipsa indicatoarelor de pe străzi. Subiectul a fost luat în discuție de Laurențiu Mistreanu, președintele USR Pașcani, care a solicitat ca municipalitatea să aloce în buget o sumă de bani pentru achiziționarea și montarea de astfel de indicatoare.

„În urma unor chestionare on-line pe care le-am adresat pășcănenilor, prin care să-și prezinte prioritățile în ceea ce privește investițiile în Municipiul Pașcani, aceștia au punctat în primul rând pe infrastructură. Așa că aducem un amendament la bugetul local, în care am dori achiziționarea de plăcuțe, cu denumirea străzilor din municipiu. Ca sursă de finanțare ne-am gândit la capitolul privind sistemele de alarmare publică. Consider că este o alocare prea mare acolo, nu e justificată. Deși cei care tranzitează municpiul folosesc tehnologia GPS, străzile trebuie să  fie identificabile și fizic. Măsura ar fi de un real folos și curierilor, mai ales că în perioada asta pandemică, comerțul online a crescut simțitor.Și să nu uităm că nu există  un oraș civilizat fără plăcuțe de identificare ale străzilor,” a solicitat Laurențiu Mistreanu, președintele USR Pașcani.

În 2017, grupul consilierilor PNL a propus un proiect de hotărâre prin care se dorea achiziționarea unor plăcuțe care să indice numele străzilor și numărul imobilelor. La acea dată proiectul a fost respins de consiierii PSD care erau la putere, pe motiv că nu este nevoie de un proiect de hotărâre pentru aceste plăcuțe. Mai mult, Gabriela Nedelcu, viceprimar la acea dată, a dat atunci asigurări că Gospodăria Comunală a demarat o achiziție de astfel de plăcuțe.

„Nu cred că trebuie să facem un proiect de hotărâre ca să achiziționăm niște plăcuțe sau orice altceva. E o problemă strictă de achiziții și repet ce am spus, cei de la serviciul gospodărie comunală au întocmit referatul de necesitate și în acest sens, nu numai pentru plăcuțe și pentru alte indicatoare rutiere. Funcție de buget, vom achiziționa. Nimeni nu a spus că este oportun sau nu, dar nu este o problemă de proiect de hotărâre de consiliu local achiziționarea și v-am mai dat niște exemple”, a promis atunci Gabriela Nedelcu, fost viceprimar al Municipiului Pașcani.

  

Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, iar în 10 octombrie 2019, Biroul Rutier din cadrul Poliției Pașcani a amendat Primăria cu 29.000 lei, pentru lipsa unor indicatoare de pe străzile din municipiu. Sancțiunile au venit atunci după o serie de recomandări făcute de șeful Poliției Rutiere care nu au fost luate în seamă de reprezentanții instituției. Cele două sancțiuni au fost de 100 puncte fiecare, pentru lipsa indicatoarelor. Un punct de amendă era la acea dată 145 lei, iar banii au fost achitați din bugetul local.

Acum, problema achiziției și montării acestor indicatoare de străzi stă în puterea celor care în 2017 erau în opoziție, iar acum sunt la putere. Rămâne de văzut dacă mai este nevoie de un proiect de hotărâre sau de un amendament la bugetul local, ori achiziția se va face din capitolul bunuri și servicii.

Contactat telefonic, administratorul public Claudiu Bodoașcă a explicat că prin Gospodăria Comunală, în acest an, se vor achiziționa și monta aceste indicatoare de străzi.

Related posts

Service-urile auto care funcționează ilegal, vor fi păsuite un an de zile de primărie!

Răzvan Grecu

STOP incendiilor de vegetație uscată! Misiuni ale pompierilor din Pașcani și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Maidanezii din Pașcani întreținuți pe datorie de administratorii padocului din Moțca

Marius Parteni
Încarcă...