RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Studiu pentru fluidizarea traficului rutier în cartiere, după votarea bugetului și listei de investiții

Soluția privind fluidizarea traficului rutier pe o parte din zona vale, va veni odată cu elaborarea unui studiu de către o firmă specializată. La dezaterea publică de astăzi, pe marginea proiectului de buget pe 2021, și a listei de investiții, reprezentanții autorității locale au anunțat primele măsuri.

În proiectul de buget ce va fi votat în luna aprilie, sunt prevăzuți bani pentru un studiu de fezabilitate. Zona vizată este cartierul dinspre strada Ceferiștilor, zona Gării și Esplanadă.

“Am prevăzut pentru zona vale un studiu “fluidizare trafic rutier”. Acea parte dinspre Esplanadă, Ceferiștilor, 1 Decembrie 1918, în așa fel încât acolo să evităm ceea ce se întâmplă acum. Încă de când eram membru în Comisia de Organizare a Circulației, am susținut că este o zonă foarte grea, mai ales dacă vrei să intri pe strada Mihai Eminescu sau să ieși de acolo. Știți și dumneavostră ce se întâmplă pe strada Izvoarelor, în față la Liceul ”Miron Costin”, când se intră și iese de la ore, este foarte greu de circulat. Acolo trebuie gândit unitar, nu este o variantă sensul unic. După aprobarea bugetului, vom scoate la licitație lucrarea, să vină cineva specializat să ne ofere soluția”, a susținut primarul Marius Pintilie.

Primăria Pașcani își propune ca pentru următorii ani să fie rezolvate multe din problemele ce țin de organizarea traficului rutier din municipiu. Pe lângă fluidizarea traficului în cartiere, se are în vedere înființarea de sensuri giratorii în cele mai circulate intersecții.  

  

Related posts

Colectarea gunoiului și transportul apasă greu pe bugetul public. Șefii Primăriei au îngreunat colectarea selectivă!

Marius Parteni

Decontarea navetei elevilor: metodologia de calcul si tarifele maxime per kilometru

Redacția

Tone de gunoaie strânse de pe marginile drumurilor naționale

Redacția
Încarcă...