NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Identificarea și localizarea apelurilor la 112: STS va primi de la operatori codul unic pentru fiecare cartelă SIM

Fiecare cartelă SIM are un cod unic prin care poate fi identificată în rețeaua unui operator de telefonie, așa cum orice telefon mobil poate fi identificat după seria IMEI și această informație ar urma să fie transmisă de operatori către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), administratorul sistemului unic 112, pentru o mai bună identificare și localizare a apelurilor, potrivit unui proiect lansat marți în dezbatere publică.

Centru de preluare a apelurilor de urgenta – 112Foto: Agerpres

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a lansat marți în dezbatere un proiect de revizuire a deciziei privind comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgență (SNUAU), menit să transpună în legislația secundară noile prevederi de la nivel european.

Advertisements
  

Modificările propuse vizează, în principal, actualizarea rapidă a bazelor de date transmise de furnizori pentru a permite localizarea apelantului, stabilirea unui identificator unic al apelantului pentru apelurile inițiate din rețelele mobile, măsuri dedicate asigurării accesului la serviciul de urgență 112 pentru utilizatorii finali cu dizabilități, dar și introducerea unor prevederi privind localizarea apelantului în situația utilizării unor servicii independente de locație.

Advertisements

Probleme în roamingul național: În sistemul 112 nu se transmite numărul de telefon real,  » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un nou eșec pentru Valneva: UE reduce comanda de vaccin anti Covid la 1,25 milioane de doze

Redacția

​Business report: ​​Oamenii din sufletul roboților. Am luat cele mai bune măsuri economice? Ministrul educației în țara imposturii. “Dacă nu se vaccinează Gigi Becali, nu ne vaccinăm nici noi”

Redacția

Cseke Attila, atac la USR din cauza ”Anghel Salingy”: ”Atitudine pur populistă”/ Programul este supranumit ”PNDL3” pentru că amintește de instrumentul înființat de Elena Udrea și preluat de Liviu Dragnea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site