RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iarna vine după 20 noiembrie

Iarna se va instala după 20 noiembrie, când este posibil ca temperaturile să fie uşor pozitive ziua şi negative noaptea, a anunţat luni directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

“După 20 noiembrie, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, însă e posibil ca după 1 noiembrie să fie un episod de ninsoare la munte. Până în 1 noiembrie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 grade şi vor fi valori pozitive noaptea”, a precizat Sandu.

Referitor la prognoza pe următoarele trei luni, Ion Sandu a spus că în decembrie valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât în medie, iar în ianuarie şi februarie temperaturile vor fi normale pentru acea perioadă.

  

“Nu este exclus însă să avem şi temperaturi de minus 15 sau minus 20 de grade Celsius. Nu ne aşteptăm la o iarnă ieşită din comun”, a adăugat directorul ANM.

În cadrul şedinţei cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu, ministrul de Interne, Radu Stroe, le-a transmis acestora să pregătească un program de distribuire a materialelor antiderapante la nivel local, chiar dacă vremea este acum frumoasă.

Stroe a reamintit că există o problemă cu utilajele de deszăpezire care trebuie rezolvată, la fel ca şi aceea privind situaţia contractelor pentru curăţarea drumurilor pe timpul iernii.

sursa Agerpres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Suburbia Lunca va beneficia de câteva miliarde pentru reabilitarea unei lungimi de 1,7 km din strada Mihai Viteazul

Marius Parteni

Licitație în ianuarie 2020, de atribuire a unor autorizații pentru activitatea de taximetrie

Marius Parteni

Salarii incredibile plătite de o instituție publică. Ei sunt cei mai bine plătiți funcționari din Iași

Redacția
Încarcă...