NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hapsânul! Primarul Pantazi și-a majorat salariul cu 25%, deși legea îi permitea doar 15%! Firma sa a avut profit în 2017 de 800.000 de euro. În 2016 a luat dividente de 50.000 de euro!

Banii sunt mult mai importanți pentru primarul Dumitru Pantazi, decât respectarea legilor. Asta ar putea fi concluzia, după ce edilul șef a dispus majorarea cu 25% a indemnizației sale și a viceprimarului Gabriela Nedelcu, încălcând prevederile legale.

 

Este vorba despre Hotărârea de Guvern nr. 325/2018 prin care s-au aprobat criteriile pe baza cărora se stabilește majorarea salarială pentru activitățile prestate în proiecte finanțate cu fonduri europene. La articolul 6 al acestei dispoziții legale se prevede că indemnizațiile de primar și de viceprimar se majorează cu până la 25% dacă primăriile implementează proiecte europene. Guvernul României a stabilit că pentru un proiect european, majorarea să fie de 15%, pentru două proiecte aceasta să fie de 20%, iar pentru trei sau mai multe proiecte majorarea indemnizației primarului să fie de 25%.

Primarul Dumitru Pantazi a decis însă să-și majoreze lui și viceprimarului indemnizațiile direct cu 25%, deși municipalitatea implementează abia primul proiect european, reabilitarea Școlii „Iordachi Cantacuzino”.

După ce NewsPascani.com a solicitat dispozițiile de primar emise pe acest proiect pentru a le compara cu Hotărârea de Guvern amintită mai sus, edilul șef a dispus anularea majorărilor cu 25% și s-a conformat literii legii, emițând noi dispoziții de majorarea a indemnizației doar cu 15%.

Reamintim că primarul Dumitru Pantazi a refuzat să transmită, la solicitarea NewsPascani.com, dispozițiile de primar în care și-a majorat salariul pe motiv că acestea au un caracter individual și nu sunt destinate publicului larg, adică contribuabililor.

Dorința primarului de a-și majora indemnizația cu 25%, încălcând astfel legea, poate fi cu greu înțeleasă dacă e să privim situația financiară pe care Dumitru Pantazi o are. Conform declarației publicate pe site-ul Primăriei acesta are bijuterii în valoare de 50.000 de euro și peste 60 de hectare de teren agricol. Mai mult, în anul 2016 a încasat dividente de la societatea sa, AgroComplex Lunca Pașcani în valoare de 255.000 de lei, iar societatea la care este acționar majoritar a avut în anul 2017 o cifră de afaceri de 38.000.000 de lei și un profit de 3.800.000 de lei. 

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor noastre pentru a explica de ce și-a majorat indemnizația cu 25%, deși legea îi dădea voie la o majorare de 15%. Nici viceprimarul Gabriela Nedelcu nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta această situație.

 

 

 

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi recunoaște din nou că ApaVital funcționează ilegal în Pașcani! (DOC)

Răzvan Grecu

Terenul de tenis de câmp, aflat în administrarea Primăriei, va fi renovat și modernizat. Se va stabili un regulament de închiriere

Ema Roman

Prest Serv Apa are un nou director. Vezi cine a câștigat concursul!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site