NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Managerul CLP Ecoserv SRL a aflat astăzi de starea de pandemie! Mai puțini pasageri, în mijloacele de transport public

În stare de pandemie, conducerea societății CLP Ecoserv SRL Pașcani recurge la o nouă măsură pe mijloacele de transport. De astăzi nu au voie să călătoresacă mai mult de 15 pasageri într-un autobuz, conform unui comunicat de presă al societății, semnat de managerul Leonard Ursu.

Măsurile anunțate au la bază prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial din data 15 mai. Potrivit comunicatului de presă, sunt anunțate, printre altele, următoarele:

“În zona ușii de acces a pasagerilor, în interiorul mijlocului de transport, se vor monta dozatoare cu soluții dezinfectante. Pe timpul efectuării cursei șoferul va purta mască de protecție.

Pe toată durata călătoriei pasagerii sunt obligaț să poarte corespunzător mască de protecție.

Șoferii trebuie să fie izolați de alte persoane în timpul călătoriei și pauzele de drum.

Pasagerii trebuie să respecte o distanță minimă sigură de celălalt pasager de 1,5 metri.

Accesul pasagerilor se realizează pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. Pasagerii trebuie să stea doar pe scaune, dar nu mai mult de 15 locuri ocupate”.

Decizia a stârnit un val de nemulțumire în rândul călătorilor, mai ales că ei nu au fost informați din timp, dar mijloacele de transport preiau mai puțini călători, repectând același orar.

Ecoserv SRL a preluat activitatea de transport public începând cu luna septembrie 2020. La momentul semnării contractului de delegare, ipostază postată pe facebook de primarul Dumitru Pantazi, nici unul dintre aceștia nu s-a gândit la această lege.

Contactat telefonic, pentru a fi întrebat de ce nu a ținut cont de prevederile legii 55/2020 de la preluarea activității de transport public, managerul Leonard Ursu ne-a precizat că este foarte probabil să se revină asupra comunicatului de presă, întrucât lucrurile nu sunt clare.

Comunicat

Advertisements

Related posts

Strigăt disperat al cetățenilor din Blăgești, care nu au apă potabilă:”Și noi aparținem de Pașcani”

Răzvan Grecu

Domnule primar, viața luncașilor are prioritate? Când redeschideți pasarela peste calea ferată de pe strada Unirii?

Teona Gherasim

Fostă angajată a Primăriei Pașcani condamnată la închisoare cu suspendare pentru delapidare

Redacția
Încarcă...