RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul Rutte a dat zeci de derogări de la sancțiunile europene impuse Rusiei: Vapoare rusești au intrat în porturile olandeze, energie primită de la fostele companii Gazprom, tranzacții prin bănci deținute de ruși

În ciuda sancțiunilor europene impuse Rusiei după începerea războiului din Ucraina, Guvernul Olandei a dat zeci de  derogări entităților rusești aflate pe aceste liste, conform publicației olandeze rtlnieuws.

Acest lucru reiese dintr-un inventar al ministerelor implicate. Companiile și instituțiile care primesc o scutire nu sunt obligate să respecte sancțiunile aplicabile. Ministerele Afacerilor Externe, Afacerilor Economice, Finanțelor, Infrastructurii și Educației au opțiunea de a acorda scutiri, mai notează jurnaliștii olandezi.

De la începutul războiului, la sfârșitul lunii februarie, ministerele au acordat un total de 91 de derogări. Acest lucru se face pentru a „permite un anumit grad de flexibilitate în cazuri specifice”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Un exemplu este cel al unei companii olandeze care dorește să primească o altă plată din partea Rusiei.

Din aprilie, în Uniunea Europeană este în vigoare o interdicție portuară pentru navele care arborează pavilion rusesc. Cu toate acestea, Ministerul Infrastructurii și Gospodăririi Apelor are voie să admită nave cu anumite încărcături. Este vorba, de exemplu, de aluminiu și alimente. În 34 de cazuri, navelor li s-a permis pur și simplu accesul în porturile olandeze.

  

Organizațiile olandeze pot, de asemenea, să primească energie de la fostele companii Gazprom.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Orban: Preşedintele României nu poate constituţional şi moral să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic

Redacția

Alegeri în Turcia: Mizele unui scrutin ce ar putea intra în istorie

Redacția

Ce s-a întâmplat în atacul de la Damasc și de ce este important pentru Iran?

Redacția
Încarcă...