NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Guvernul promite finanțare prin FDI, pentru modenizarea unor străzi din Pașcani

Comisia Națională de Strategii și Prognoze a făcut publică o nouă listă de proiecte ce ar urma să beneficieze de finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Pe aceasta apare și municipiul Pașcani, cu o finanțare de 8,5 milioane lei.

 

Banii sunt destinați pentru modernizarea unor străzi. Este vorba de  Crinilor, Fundac  Fântânele, 24 Ianuarie, Tudor Vladimirescu și Libertății. Licitația pentru proiectarea și execuția acestor străzi a fost realizată de Primăria Pașcani, contractul de finanțare fiind încheiat pe 7,6 milioane lei.

Finanțarea acestor proiecte de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului.

Practic Guvernul se împrumută de la Trezorerie pentru a asigura sursa acestor investiții. Banii vor fi alocați în funcție încasările de la bugetul de stat. Lista proiectelor  a fost făcută public pe data de 2 octombrie 2019.

loading...
Advertisements

Related posts

Sirenă de alarmare a populaţiei, mutată în curtea RAGCL

Irina Gherasim

Concurs pentru postul de îngrijitor în cadrul Liceului Tehnologic ”Mihai Busuioc ”

Redacția

Crăciun fără apă la Pașcani! ApaVital oprește apa pe 23 decembrie celor care nu încheie contractul și nu achită contravaloarea apei furnizate până acum!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site