NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul pregăteşte un nou mod de a-i stimula pe români să muncească peste vârsta de pensionare

Guvernul intenţionează să majoreze cu 50% punctajul lunar pentru calculul pensiei în cazul persoanelor care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi care rămân în activitate, fie în sistemul public, fie în cel privat, şi contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare, scrie Profit.ro, care invocă documente ale Executivului. De asemenea, Guvernul va extinde cumulul pensiei anticipate pentru venituri obţinute în mediul privat.

O ordonanţă pregătită de Guvern arată că este necesară stimularea ”râmânerii în activitate a persoanelor care au îndeplinit vârsta standard de pensionare şi doresc să rămână în activitate după data îndeplinirii condiţiilor de vârstă standard şi stagiu minim de cotizare pentru deschiderea unui drept de pensie pentru limită de vârstă”.

Prin urmare, proiectul pregătit prevede ca ”pentru asiguraţii care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare, punctajul lunar realizat în perioada respectivă va fi majorat cu 50%”, conform Profit.ro.

Guvernul propune totodată modificarea legislaţiei actuale cu reglementări menite ”să permită cumulul pensiei anticipate sau anticipate parţiale cu activităţi profesionale desfăşurate în mediul privat”.

  

În prezent acest cumul este permis pentru venituri din activități independente,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cadru medical din Spitalul Municipal de Urgență Roman, confirmat cu Covid-19

Redacția

Peste 20 de oameni la înmormântarea unei mame a 17 copii, în zona de carantină din Suceava

Redacția

Permis fals cumpărat cu 4.800 euro, depistat la controlul de frontieră

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site