NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consilierul onorific al lui Cîţu îi răspunde lui Putin: „Bucovina şi Basarabia au fost dintotdeauna ale României”

„Basarabia nu a fost „ocupată” de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial, aşa cum afirmă preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ci realipită, în urma unor procese democratice şi realităţi istorice”, a afirmat Alexandru Muraru într-un comunicat de presă, în care critică declaraţiile lui Vladimir Putin referitoare la Basarabia.

În opinia consilierului onorific al premierului României, articolul de opinie al preşedintelui rus, publicat pe 12 iulie pe site-ul oficial al Kremlinului, reprezintă „o altă denaturare semnificativă a adevărului istoric şi o ultragiere a memoriei celor care au purtat idealurile de libertate şi democraţie pentru Basarabia”. Revizionismul, tezele disimulatorii despre trecut şi denaturarea adevărului istoric nu fac decât să consolideze realitatea că naraţiunile istorice false sunt parte a unui război hibrid purtat de Federaţia Rusă, se mai arată în comunicat.

Bucovina şi Basarabia au fost ale României

Alexandru Muraru a transmis că  „Bucovina a făcut parte din ţinutul istoric al Moldovei dintotdeauna, până când a fost anexată de Monarhia Habsburgică în 1775, iar Basarabia, teritoriul dintre Prut şi Nistru, a fost anexată prin Tratatul de la Bucureşti din 1812 de către Imperiul Rus”. Acesta a mai explicat că „nu doar victoriile militare din Primul Război Mondial sau intervenţia armatei au stat la temelia României Mari,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Polițista care i-a jignit pe contribuabili anchetată disciplinar

Redacția

Ce pot face şoferii şi cât costă mutarea volanului pe stânga

Redacția

Un șofer de 22 de ani „s-a înfipt” cu BMW-ul într-un TIR. Tânărul conducea cu viteză

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site