NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ghinion pentru un traficant din Iaşi: pachetul cu droguri a rămas în vasul de toaletă

Au apărut amănunte “picante” în urma destructurării reţelei uriaşe de heroină din Bucureşti, cu ramificaţii la dealerii din Iaşi, de către poliţiştii şi procurorii de la Criminalitate Organizată.

De exemplu, “săgeata” interlopilor clanului Corduneanu, Mihai Bălteanu, poreclit Duţu Marocanu, a avut un ghinion teribil atunci când au intrat mascaţii peste el, în apartamentul în care locuia, din cartierul Galata.

Bălteanu locuia într-un apartament la parterul unui bloc, iar în timp ce trupele de intervenţie spărgeau uşa cu “berbecele”, acesta a înşfăcat pachetul cu heroină ascuns prin casă şi a dat fuga în baie, l-a aruncat în toaletă apoi a tras apa.

Spre ghinionul acestuia, şi norocul anchetatorilor, pacheţelul a rămas la suprafaţa apei, fiind “pescuit” de către oamenii legii. De asemenea, după ce a aruncat heroina, Bălteanu a fost obligat să se pună la pământ sub ameninţarea armei.

Uşa apartamentului a fost făcută bucăţi de către mascaţi, iar printre găuri, ofiţerul a băgat pistolul şi l-a somat să se pună la pământ. În pachetul aruncat în toaletă, săgeata Cordunenilor avea câteva grame de heroină. Pe de altă parte, dealerul de heroină al ţiganilor din cartierul Dalas este de negăsit, el cel mai probabil ascunzându-se la cunoştinţe, de frica legii.

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au făcut joi 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Dintre acestea, şase sunt din Iaşi. Printre aceştia se numără Gruia Todică, care locuia în Tătăraşi.

De asemenea, a fost arestat şi Mihai Bălteanu, poreclit Duţu Marocanu. De asemenea, Silviu Dumitru Gaţu zis şi Duluţă, care locuieşte în cartierul Dancu. Pe lângă aceştia, au fost adus la Iaşi capul reţelei de heroină Kapai din Ferentari, Nicolaie Sticlan, cât şi liderul clanului Ştoacă din Ferentari, Costel Oprea.

Sticlan şi cei doi fraţi ai său, distribuitorii de heroină din Bucureşti, se ocupau cu această “îndeletnicire” de mai mulţi ani, însă în 2019, liderul grupării a plecat cu concubina în Anglia, presat de datoriile la cămătari. Sticlan a revenit rapid în România, unde a racolat chiar şi taximetrişti pentru a nu creea suspiciuni în privinţa deplasărilor, grupare pe care a numit-o Kapai sau Capai.

Aceştia plăteau taxă de protecţie în cartierul Ferentari, celor din clanul Ştoacă însă şi-a creat măsuri sporite de protecţie pentru a nu fi prins.

“Suspectul a întreprins măsuri sporite de autoprotecţie, fiind precuat în ceea ce priveşte transportul drogurilor între locaţii, apelând doar la persoane în care avea încredere, precum fiul său sau un anume şofer de taxi. În transportarea drogurilor pentru aprovizionarea cu heroină a dealerilor aflaţi în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat două persoane de încredere, respectiv fratele său eliberat recent din penitenciar, aceştia fiind printre puţinele persoane care ştia adresa unde locuieşte în prezent, fără forme legale, liderul grupării”, au precizat procurorii DIICOT.

Oamenii legii au subliniat că heroina se vindea numai într-un loc anume, Aleea Livezilor din Ferentari. Aici, străinii erau permişi doar dacă se drogau cu heroină, de frica poliţiştilor sub acoperire.

“Astfel, de regulă, când alte persoane din alte localităţi doreau să se aprovizioneze cu cantităţi mari de heroină, le solicitau să vină în apropierea ghetoului de pe Aleea Livezilor, iar pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoţiţi de persoane noi, străine, înainte de încheierea tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină”, au adăugat procurorii.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Doi pășcăneni, traficanți de droguri, au scăpat de pușcărie

Redacția

9 ani de închisoare pentru că și-a omorât copilul

Marius Parteni

Exclusiv: Oseminte umane găsite într-o râpă din satul Conțești

Marius Parteni
Încarcă...