RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Generația Z va vota la alegerile europarlamentare. Purtătorul de cuvânt al PE: Ar trebui să fie cei mai interesaţi

Milioane de tineri cetăţeni ai UE vor fi eligibili pentru a vota în acest an la alegerile europarlamentare, în perioada 6 – 9 iunie, în toate cele 27 de state membre ale Uniunii europene. 

Social media, o modalitate tot mai explorată pentru a ajunge la alegătorii tineri FOTO Shutterstock

Social media, o modalitate tot mai explorată pentru a ajunge la alegătorii tineri FOTO Shutterstock

Date publicate la începutul lunii aprilie de Biroul de statistică al Uniunii Europene (Eurostat) arată că milioane de tineri cetăţeni ai UE vor putea vota pentru prima dată la alegerile europarlamentare din 6-9 iunie. În întreaga Uniune, peste 400 de milioane de oameni sunt eligibili să voteze la cel de-al 10-lea scrutin pentru desemnarea membrilor Parlamentului European de la primele alegeri europene directe, desfăşurate în 1979. În primele alegeri europarlamentare post-Brexit, numărul membrilor aleşi ai Parlamentului European va creşte de la 705 la 720, notează European Newsroom, conform Agerpres.

  

Potrivit datelor statistice disponibile, cel mai mare număr de votanţi pentru prima dată sunt aşteptaţi în Germania (5,1 milioane), Franţa (4 milioane) şi Italia (2,8 milioane). Cele mai mici cifre sunt aşteptate în Malta (20.000) şi Cipru (3.000).

În 17 aprilie, Parlamentul European a publicat Eurobarometrul de primăvară, ultimul astfel de sondaj înaintea alegerilor europarlamentare din iunie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Extindere accelerată a francizei LaDoiPași. 60 de inaugurări într-o singură zi și o arhitectură de retail de proximitate cu acoperire națională care depășește 2400 de magazine

Redacția

Macron insistă cu ideea trimiterii trupelor NATO în Ucraina. „Ce securitate va mai fi pentru România și Republica Moldova?”

Redacția

România a învins Andorra în preliminariile EURO 2024 și a urcat provizoriu pe primul loc în grupă

Redacția
Încarcă...