NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Statul New York ar putea folosi Garda Naţională pentru a înlocui lucrătorii din sectorul medical nevaccinaţi împotriva Covid-19

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are în vedere angajarea Gărzii Naţionale şi a unor lucrători medicali din afara statului pentru a compensa lipsa de personal din spitale, în condiţiile în care zeci de mii de lucrători îşi pot pierde locul de muncă pentru că nu au respectat termenul pentru vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, care expiră luni, transmit Reuters și news.ro. Planul, prezentat sâmbătă într-un comunicat, i-ar permite lui Hochul să declare starea de urgenţă pentru a creşte oferta de lucrători din domeniul sănătăţii, incluzând profesionişti autorizaţi din alte state şi ţări, precum şi asistenţi medicali pensionari.

Hochul a declarat că statul analizează şi posibilitatea utilizării ofiţerilor Gărzii Naţionale cu pregătire medicală pentru a menţine personalul spitalelor şi al altor facilităţi medicale la un nivel adecvat.

Aproximativ 16% din cei 450.000 de angajaţi ai spitalelor statului, sau aproximativ 72.000 de lucrători, nu au fost complet vaccinaţi, a anunţat biroul guvernatorului.

Planul vine pe fondul unei bătălii mai ample între liderii statului şi ai guvernului federal, care fac presiuni pentru vaccinarea obligatorie, pentru a ajuta la contracararea variantei Delta extrem de contagioase a noului coronavirus şi a lucrătorilor care sunt împotrivă, unii obiectând din motive religioase.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Serviciul militar ar putea să fie reintrodus în România

Redacția

Ministrul Muncii: Mamele vor primi indemnizaţii majorate şi pentru luna octombrie

Redacția

VIDEO Momentul în care talibanii intră în Kabul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site