NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gazprom anunţă că Siemens Energy este pregătit să efectueze reparaţii la gazoductul Nord Stream 1, dar susține că nu există suficient spațiu pentru realizarea mentenanței / Siemens dezminte

Gazprom a anunţat sâmbătă că Siemens este pregătit să efectueze reparaţii la gazoductul Nord Stream 1, dar nu există nicăieri spaţiu disponibil pentru realizarea acestei activităţi, o sugestie pe care Siemens a dezminţit-o şi a precizat că nu i s-a cerut să efectueze lucrarea, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Comunicatul vine după ce Gazprom a anunţat vineri oprirea completă a tranzitului de gaze prin gazoductul Nord Stream din cauza unor scurgeri de ulei detectate în timpul lucrărilor de mentenanţă la unica staţie de comprimare aflată încă în funcţiune.

Kremlin a dat vina pe sancţiunile occidentale pentru întreruperile şi îngreunarea lucrărilor de mentenanţă la Nord Stream 1. Oficialii occidentali au respins acuzaţiile, iar Siemens Energy a precizat că sancţiunile nu interzic lucrările de mentenanţă.

Deja Gazprom redusese fluxurile de gaze, la doar 20% din capacitatea gazoductului.

Advertisements
  

„Siemens ia parte la lucrările de reparaţii în conformitate cu actualul contract, au fost detectate defecţiuni iar compania este pregătită să le rezolve scurgerile de ulei. Doar că nu există niciun loc pentru a face reparaţiile”, susţine Gazprom pe canalul sau Telegram.

Advertisements

În schimb, reprezen

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

webPR: Nu sistemelor de climatizare, da apei răcite – cum își poate reduce Europa amprenta de carbon

Redacția

Cîţu, despre rectificarea bugetară: Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară. Românii trebuie să ştie că nu ne batem joc de banii lor

Redacția

Maia Sandu: „Vrem să cumpăram gaze din România. Republica Moldova are nevoie de soluţii”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site