NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

​Firmele și PFA vor putea fi înființate online la Registrul Comerțului – proiect

05

Firmele ar putea fi înființate online la Registrul Comerțului, conform unui proiect de ordin al Ministerului Justiției. Practic, este vorba despre aplicarea Legii 265/2022.


       Legea, în ansamblul său, intră în vigoare la 4 luni de la publicarea în Monitorul Oficial (adică la final de noiembrie), însă prevederile ce stabilesc măsurile necesare aplicării au intrat în vigoare în termenul general de 3 zile de la data publicării, potrivit dispozițiilor art.141 alin.(1) din Legea nr.265/2022.

Advertisements

       Prin Ordin se stabilesc:
• formatul cererii de înregistrare în registrul comerțului;
• formatul, elementele de siguranţă şi structura certificatului de înregistrare, în format letric şi electronic
• modelul declaraţiei-tip pe propria răspundere cu privire la îndeplinirea condițiilor de funcţionare/desfăşurare a activităţii şi modelul certificatului constatator care atestă că s-au înregistrat declarația prevăzută şi datele din aceasta;
• formatul formularului-tip de act constitutiv care se folosește în procedura de constituire online (sau care poate fi folosit ca model de act constitutiv în cazul transmiterii cererii de înregistrare prin corespondență, inclusiv electronică, sau în cazul depunerii acesteia la sediul oficiului național al registrului comerțului).

topiasi.ro

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Noua schemă de sprijin pentru facturile la energie, în vigoare de marți

Redacția

Ajutor de stat pentru 18 viticultori din judeţul Iaşi

Redacția

Energia, uleiul şi serviciile de cosmetică s-au scumpit cel mai mult în mai

Redacția
Încarcă...