NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

FOTO Pisicile din Sibiu care contribuie la imaginea turistică a orașului, voit sau din întâmplare

Sunt blănoase, prietenoase și au devenit în ultimii ani imaginea mai multor puncte de atracție ale Sibiului. Voit sau din întâmplare, pisicile sunt parte din povestea turistică a orașului. Felinele au fost adoptate de diferite instituții și au devenit parte din imaginea lor. Se întâmplă la Muzeul Brukenthal, la librăria Humanitas și la Muzeul Astra, scrie Turnul Sfatului.

Cei mai faimoși sunt, bineînțeles, cei doi motani portocalii de la Muzeul Brukenthal din Piața Mare a Sibiului. De 12 ani, toți cei care trec pragul muzeului sunt întâmpinați de Antonello și Donatello, pentru care palatul a devenit casă.

„Ei au fost imaginea campaniei I Love Brukenthal, iar apoi oamenii veneau special să-i vadă pentru că aflaseră de ei”, povestește pentru Dana Hrib, director în cadrul Muzeului Brukenthal, cea care se ocupă cel mai mult de bunăstarea lor.

Sunt prietenoși, atenți la fiecare turist în parte, în explorare de birouri și mereu în căutare de atenție. Au ajuns la Muzeul Brukenthal atunci când aveau o lună. Motanii s-au adaptat repede, iar acum sunt considerați parte din echipa muzeului.

Advertisements
Advertisements
  

Din luna decembrie, librăria Humanitas de pe Nicolae Bălcescu s-a îmbogățit cu un nou membru de echipă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministrul Mediului: Am fost astăzi la STS să discutăm despre sistemul SUMAL şi despre toate metodele prin care să facem mai multe controale pe partea de exploatare a lemnului / Ordonanţa cu plafonarea preţului la lemn poate fi modificată în Parlament

Redacția

Dan Barna: USR PLUS va câştiga dreapta din România dacă va decide să rămână în opoziţie

Redacția

Purtătorul de cuvânt al PNL: „Nicolae Ciucă poate avea un impact serios la prezidenţiale”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site