NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fostul secretar al Primăriei a câștigat un proces cu RAGCL. Procurorii DNA cercetează cazul!

 

Mircea Zuzan, fostul secretar al UATM Pașcani, a câștigat un proces în care solicita RAGCL plata indemnizației de membru al Consiliului de Administrație pentru perioada în care a fost împiedicat, în mod nelegal, să ocupe această poziție.

  

 

Este vorba despre 7 luni de zile, cuprinse între aprilie și noiembrie 2014, perioadă în care o Hotărâre de Consiliu Local prin care se stabilea  componența unui nou Consiliu de Administrație, din care Zuzan nu mai făcea parte, fusese atacată de prefect, dar primarul Dumitru Pantazi nu a dispus suspendarea acesteia, în conformitate cu prevederile legii.

Totul a dat naștere unui nou dosar penal la Primăria Municipiului Pașcani. Procurorii DNA investighează un caz similar cu dosarul „AgroComplex”. Este vorba despre numirea Consiliilor de Administrație la societățile din subordinea Consiliului Local.

Zuzan a reclamat că dacă hotărârea prin care se numea noul Consiliu de Administrație la RAGCL era suspendată, atunci vechiul Consiliu de Administrație, din care făcea parte și el, era repus în funcție. Fostul secretar a chemat în judecată și municipalitatea, dar și pe primarul Dumitru Pantazi cel care ar fi trebuit să dispună suspendarea hotărârii.

În primă fază, judecătorii pășcăneni i-au respins solicitarea, dar la apel, Mircea Zuzan a avut câștig de cauză, magistrații hotărând ca acesta să primească de la RAGCL suma de 5.040 de lei contravaloarea indemnizațiilor și 500 de lei drept cheltuieli de judecată.

Nu este însă singurul proces în care fostul secretar a solicitat despăgubiri pentru că a fost împiedicat să facă parte dintr-un Consiliu de Administrație.

Pe rolul Tribunalului Iași se mai află încă două astfel de dosare, deschise împotriva municipalității, primarului Dumitru Pantazi, și a Prest Serv Apa și Eco Salubritate. Și în acestea fostul secretar acuză că edilul șef a uitat să suspende hotărârele prin care era numit un nou Consiliu de Administrație, deși acestea fuseseră atacată în instanță de prefect, și trebuiau suspendate de drept.

Pe fir au intrat și procurorii DNA Iași care au solicitat de la municipalitate toate documentele prin care hotărârile de Consiliu Local cu numărul 169, 170 și 171 din anul 2013, ce au fost atacate de prefectul județului, la acea dată Romeo Olteanu, au fost suspendate.

În conformitate cu legea, Consiliul Local a fost notificat de Prefectul județului, că hotărârile au fost atacate în instanță și din acel moment efectele juridice a acelor acte se suspendau de drept. Juriștii Primăriei au întocmit notificările oficiale către cele trei societăți comerciale din subordinea Consiliului Local, însă, conform unor surse bine informate, acestea nu au mai ajuns la conducerile societăților comerciale din subordinea Primăriei, deși au fost înaintate primarului Dumitru Pantazi.

Mai mult, notificările oficiale de la Prefectură nu au fost găsite de funcționarii publici pentru a le înainta procurorilor DNA așa cum aceștia au solicitat.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns la telefon pentru a comenta aceste informații.

Advertisements

Related posts

Anunţul ANAF pentru toate firmele din România

Redacția

Probleme după plombarea drumurilor judeţene. Lucrările vor fi refăcute pe sectorul Blăgeşti-Todireşti

Redacția

Comercianții fără contracte din piața vale, deciși să protesteze, din cauză că sunt puși să plătească!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site