NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Astăzi a avut loc inaugurarea primei ediţii a Târgului Sărbătorilor de Iarnă

Astăzi a avut loc inaugurarea primei ediţii a Târgului Sărbătorilor de Iarnă. Evenimentul, care este organizat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Direcţia pentru Agricultură a Judeţului, se va desfăşura în perioada 13 – 16 decembrie, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

„Am inaugurat prima ediţie a acestui târg. Din păcate, din cauza zăpezii nu au ajuns toţi participanţii, dar vor veni în următoarele ore. Anul viitor intenţionăm să achiziţionăm căsuţe de lemn, după modelul celor din străinătate, şi, dacă târgul acesta va avea succes, să organizăm unul de dimensiuni mai mari”, a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean.

Printre produsele care vor putea fi achiziţionate se numără tot felul de bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă: preparate din carne, pastramă, cârnaţi tradiţionali moldoveneşti, brânzeturi de oaie şi capră, caşcaval, murături, zacuscă de legume, tocană de iarnă, turte, cozonaci, prăjituri cu miere şi scorţisoară, fructe uscate sau alte alimente tradiţionale româneşti. Nu vor lipsi sucurile naturale de fructe, ţuica, vinul fiert cu aromă de cuişoare şi portocală şi atmosfera sărbătorilor pe care o vor întreţine grupuri de colindători şi urători participanţi la Festivalul folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă”. Vizitatorii vor putea alege dintre miile de produse expuse în târg şi globuri, accesorii sau obiecte decorative pentru bradul de Crăciun. Prin acest târg vor fi promovate produsele tradiţionale locale şi, implicit, vor fi sprijiniţi producătorii agricoli mici şi mijlocii şi asociaţiile de profil.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Vineri, 24 aprilie, consilierii locali sunt chemați de primarul Dumitru Pantazi să voteze împotriva cetățenilor! Subiectul ApaVital din nou în legislativul local!

Răzvan Grecu

Percheziții la casele și firma unui afacerist din Pașcani. Este suspect într-un dosar de evaziune fiscală! (FOTO)

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi și-a serbat onomastica în avans alături de funcționarii publici

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site