RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fostul președinte al României, Traian Băsescu: „Astăzi cetăţenii stabilesc cât de funcţională va fi democraţia”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la ieşirea de la urne, că cetățenii care își exercită dreptul la vot în cadrul alegerilor locale 2024, stabilesc duminică, 9 iunie, cât de funcţională va fi democraţia în România.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu. FOTO Arhivă

Fostul președinte al României, Traian Băsescu. FOTO Arhivă

Astăzi este ziua în care ei (cetăţenii) stabilesc cât de funcţională va fi democraţia în România. Dacă rezultatul va fi dincolo de votul pentru actuala putere şi o opoziţie puternică înseamnă că echilibrul democratic se va putea menţine în România şi lucrurile vor merge bine“, a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

  

Întrebat dacă a fost dificil să voteze cu cinci buletine, fostul președinte al României a răspuns: “Am făcut lucruri mult mai grele. Spre exemplu: am trecut (…) prin incendiul propriei nave, am trecut prin furtună, am trecut prin zonă de război. Ce, mă încurc în cinci buletine?“.

Cele două partide majore din România, Partidul Social Democrat (de centru-stânga) și Partidul Național Liberal (de centru-dreapta), guvernează în prezent printr-o mare coaliție și prezintă candidați la europarlamentare pe o listă comună.

Alegerile locale și europarlamentare 2024.  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UDMR a ieșit din guvern, dar n-a plecat cu totul: ce oameni au rămas în funcții cheie / Explicațiile Uniunii

Redacția

Singurul primar USR din Teleorman trece la PNL

Redacția

Zelenski salută decizia „istorică” a CPI de a emite un mandat de arestare a lui Putin

Redacția
Încarcă...