RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Formula 1: Contestația echipei Mercedes a fost respinsă – Max Verstappen rămâne campion mondial

Contestaţia depusă de Mercedes, echipa lui Lewis Hamilton, după Marele Premiu de la Abu Dhabi a fost respinsă de comisarii FIA, astfel că pilotul olandez Max Verstappen îşi păstrează titlul mondial.

Potrivit L’Equipe, Mercedes intenţionează să facă apel.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

  

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a “pulverizat” avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în “coaste” pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi “încălţase” cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, sufiecient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i “sufle” titlul mondial.

Contestaţia celor de la Mercedes viza două direcţii. Mai întâi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Șeful NATO condamnă un „atac nesăbuit și neprovocat”, după ce Rusia a lansat războiul în Ucraina

Redacția

Putin spune că războiul din Ucraina a fost declanșat de Occident: „Este instigatorul direct, vinovatul de ceea ce se întâmplă astăzi”

Redacția

Preşedintele CJ Vrancea, reconfirmat în fruntea filialei judeţene: PNL Vrancea are nevoie Ludovic Orban ca preşedinte al PNL

Redacția
Încarcă...