RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fondul suveran al Novegiei, acţionar important al Tesla, va vota împotriva pachetului salarial de 56 de miliarde de dolari al şefului companiei, Elon Musk

Fondul suveran de investiţii din Norvegia, cu active de 1.700 miliarde de dolari, acţionar important al Tesla, va vota împotriva ratificării pachetului salarial de 56 de miliarde de dolari al CEO-ului producătorului american de vehicule electrice, Elon Musk, care urmează să fie votat săptămâna viitoare, după ce un judecător din Delaware l-a invalidat la începutul acestui an, transmite Reuters, transmite News.ro.

Fondul este al optulea cel mai mare acţionar al Tesla, potrivit datelor LSEG.

Acest pachet salarial al lui Musk, cel mai mare pentru un director executiv din America corporativă, a fost aprobat în 2018, dar anulat de un judecător la începutul acestui an, care a declarat că suma este nedreaptă pentru acţionari, numind-o ”o sumă incomensurabilă”.

Fondul a spus că a apreciat ”valoarea semnificativă generată sub conducerea domnului Musk de la data grantării în 2018”. Cu toate acestea, ”rămînem îngrijoraţi de mărimea totală a sumei, structura dată de performanţa declanşatoare, diluarea şi lipsa de atenuare a riscului de persoană cheie”, a declarat Norges Bank Investment Management (NBIM), operatorul fondului.

  

În 2018, fondul a votat împotriva pachetului.

”Vom continua să căutăm un dialog constructiv cu Tesla pe această temă şi pe alte subiecte”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Preşedintele Republicii Moldova susţine că Rusia este implicată în stimularea conflictului din Transnistria

Redacția

VIDEO Mesaj viral de sărbători al Ministerului Afacerilor Interne: Clip video cu luminile maşinilor de intervenţie şi colindul Deck the Halls

Redacția

Premierul s-a întâlnit cu ambasadoarea Greciei la Bucureşti. Relația cu UE și NATO, discutată

Redacția
Încarcă...