RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Fiți pregătiți pentru toate scenariile”: Epopeea unui supervulcan care se trezește

Uitați de cel mai faimos vulcan activ din Italia, Muntele Vezuviu, care a distrus Pompei în anul 79 d.Hr. Cea mai periculoasă amenințare vulcanică din Italia în acest moment este una de care probabil că nu ați auzit niciodată: Campi Flegrei, sau Câmpurile Flegrae, relatează CNN.

Această câmpie modestă, care se întinde pe 200 de kilometri sub golful Napoli și insulele Capri și Ischia până la periferia orașului Napoli, este o calderă gigantică, sau o depresiune, lăsată de un supervulcan în urmă cu aproximativ 2 milioane de ani.

În prezent, este locul unde se află mai mulți vulcani care au fost activi timp de 39.000 de ani, dintre care mulți se află sub apă. De asemenea, este populată cu vile, sate mici și centre comerciale și găzduiește 800.000 de persoane și un spital în construcție. Mai mult de 500.000 de localnici trăiesc în ceea ce agenția de protecție civilă din Italia a considerat „zona roșie”, o zonă care cuprinde 18 orașe și care prezintă cel mai mare risc în cazul unei erupții. Alte 3 milioane de locuitori din Napoli trăiesc imediat în afara marginii estice a calderei, potrivit agenției de protecție civilă.

Ultima erupție majoră a Campi Flegrei a avut loc în 1538 și a creat un nou munte în golf.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce deficit ar putea avea România la final de an. Ciolacu: Ne vom încadra în maximum 5,5%

Redacția

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Marius Budăi. Marian Neacșu, interimar la Ministerul Muncii

Redacția

Otopeni, Tunari și Chiajna, localitățile cu cea mai mare incidență din Ilfov: Peste 30 de cazuri la mia de locuitori

Redacția
Încarcă...