RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Financial Times: Amenințarea forțelor de extremă-dreapta amplifică DILEMA Europei în materie de imigrație

Ascensiunea forțelor politice de extremă-dreapta generează probleme suplimentare pentru țările europene, care deși au nevoie de angajați străini, depun eforturi pentru a demonstra că pot combate eficient imigrația, comentează cotidianul Financial Times, avertizând asupra efectelor la nivel economic.

”S-a așezat praful mai mult sau mai puțin după alegerile europarlamentare, iar implicațiile devin mai clare. Este vorba de schimbarea direcției politice spre dreapta, dar fără ca forțele politice extremiste să preia puterea în instituțiile Uniunii Europene. Impactul real este la nivel național, unde guvernele de centru din Franța și Germania se confruntă cu amenințări tot mai mari din partea partidelor anti-imigrație. Chiar dacă vor rămâne la putere actualele guverne, Olanda condusă de premierul Mark Rutte și Marea Britanie, atât în interiorul, cât și în afara UE, pot mărturisi că o opoziție populistă puternică poate forța un guvern de centru-dreapta să demonstreze ostilitate față de imigrație”, notează editorialistul Alan Beattie, în cotidianul Financial Times.

Ascensiunea forțelor politice de dreapta îngreunează sarcina Europei de a înfrunta adevărata problemă în materie de imigrație: nevoia de angajați străini. Uniunea Europeană a creat un sistem de gestionare a cererilor de azil, prin colaborarea cu națiuni autocrate din nordul Africii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Avertismentul unei experte în geopolică din SUA, despre Putin: „Va folosi toate armele pe care le are. Trebuie să fim pregătiţi”

Redacția

Joe Biden, discurs istoric și mesaj anti-Putin la Varşovia: „Nu poate rămâne la putere. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

Redacția

Moscova ia în calcul un schimb de prizonieri ucraineni din regimentul Azov pentru a „recupera” un prieten al lui Putin

Redacția
Încarcă...