RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Final de an școlar, cu examene pentru elevii pășcăneni

Finalul de an școlar aduce și examene pentru elevii din anii terminali, pentru trecerea spre un nou ciclu de învățământ. Daca clasele primare și gimnaziale se pregătesc pentru simulări, elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru evaluarea națională și elevii de clasa a XII-a, vor susține examenul de bacalaureat.

 

În ceea ce privește elevii de clasa a VIII-a, aceștia vor intra în vacanță pe data de 17 iunie, urmând ca în perioadă 27 iunie- 29 iuie să fie susținute examenele. Pe 5 iunie va fi afişarea rezultatelor finale după contestaţii. Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2016, prima sesiune va avea loc în perioada iunie – iunie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 30 mai – 3 iunie. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 3 iunie 2016.

  

Elevii de clasa a VIII-a vor intra vineri pe 17 iunie în vacanţă, iar în perioada 15-17 iunie 2016 – Înscrierea la Evaluarea Naţională.

„Finalul de an școlar este foarte aglomerat. De luni, 23 mai, încep simulările pentru evaluarea claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Se intră ulterior la pregătirea pentru evaluarea la clasa a VIII-a, încep competențele pentru bacalaureat. Undeva, până pe 20 iulie, când va fi și concursul național pentru titularizare, va fi un sezon extrem de aglomerat, pe lângă încheierea situației școlare, mai este și oboseala colegilor noștri care încheie un an școlar, și după o vacanță de relaxare va fi începerea unui nou an școlar”, ne-a declarat Mirel Pristavu, președinte Sindicat Spiru Haret Iași.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

160 de posturi alocate Inspectoratului Școlar Județean Iași

Redacția

Suceava: Anchetă a IŞJ după ce un profesor a distribuit către părinţi pe WhatsApp subiecte de la Evaluarea Naţională

Redacția

Consfătuirea anuală a directorilor din unităţile de învăţământ din judeţul Iași, pe 18 octombrie

Carmen Bălăceanu
Încarcă...