NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor

Pentru al 38-lea an consecutiv, comunitatea globală a muzeelor va sărbători Ziua Internațională a Muzeului,  la data de 18 mai. Evenimente și activități speciale sunt organizate, astăzi, în mii de muzee din lumea întreagă, pentru a marca acest eveniment.

 

Ziua muzeelor poate ține o zi sau mai multe.

Anul acesta, tema Zilei Muzeului este: „Muzeele și peisajele culturale”, care este și tema Conferinței Consiulului Internațional al Muzeelor, ce se va ține la Milano între 3 și 9 iulie.

 

Această temă a fost aleasă pentru a reaminti că muzeele sunt instituții vii care ajută la crearea legăturilor între vizitatori, generații și culturi la nivel global.

Președintele Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM): „Muzeele sunt un mediu important al schimbului de experiențe cultural, îmbogățirea culturilor și dezvoltarea înțelegerii reciproce, cooperării și a păcii între oameni”.

ICOM a stabilit Ziua Internațională a Muzeelor în 1977 pentru a crește rata publică de conștientizare a importanței rolului muzeelor în dezvoltarea societății. De atunci, s-a sărbătorit în fiecare an, iar în 2013 a fost atins un record de 35.000 de muzee participante, în 143 de țări.

Sursa: activenews.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

200 de tineri au promovat colindului tradițional românesc în Ruginoasa

Teona Gherasim

Târgu Frumos: Ședință de cl 29 mai 2017 (VIDEO)

Un pășcănean, studentul anului la Facultatea de Mecanică, premiat în cadrul FIE

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site