NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Diseminarea proiectului Erasmus + “European Citizenship Explorer” la Miron Costin Pascani

La Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, a avut loc pe data de 6 iunie, diseminarea proiectului internațional Erasmus cu titlul „Citizenship Explorer Erasmus + Project Youth exchange”.

În cadrul diseminarii, voluntari români și francezi, membri și alți reprezentanți ai Asociației Gipsy Eye au descris scopurile proiectului care presupun schimburi de tineri români, francezi, italieni și suedezi, în vederea explorării modalităților de manifestarea a cetățeniei în cadrul societăților tarilor membre, eliminarea prejudecăților și a rasismului. Proiectul are mai multe etape, iar diseminarea a vizat activitățile desfășurate în România în perioada 23-27 aprilie 2018. În această perioadă, mai mulți elevi ai liceului nostru (Constantin Justina, Haratu Mihnea Petru, Haratu Codrin Cristian, Zegan Cristina, Deak Robert Petru, Gurzun Alexandra și Botezatu Mihnea Nicolaie) au participat împreună cu elevi străini la ateliere de lucru ținute de profesori din cadrul Catedrei de limbi străine mironiste, dar și la alte activități din alte scoli și instituții care le-au permis accesul la observarea directă a cetățenilor români. Diseminarea a debutat cu o scurtă prezentare a Asociației Gipsy Eye prin care noi am fost cooptați în acest proiect, urmând o serie de videoclipuri și mărturii ale voluntarilor. Limbile de comunicare au fost franceză și engleză. La diseminare au participat elevi și profesori ai Liceului Teoretic „Miron Costin” dar și ai Colegiului Tehnic de Cai ferate „Unirea” Pașcani. Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în Suedia, urmând ca elevii noștri să plece acolo pentru câteva zile.

  

„Experiența mea în proiectul Gipsy Eye: Probabil că mulți dintre voi vă întrebați de ce ne-am implicat într-un astfel de proiect. Răspunsul este curiozitatea, ne-am dorit foarte mult sa cunoaștem tineri străini, să socializăm, să aflăm lucruri despre etnia romă. Astfel am intrat în proiectul ” Citizenship Explorers” Erasmus ++. Un proiect în cadrul căruia, pe lângă faptul că ne-am satisfăcut curiozitățile, am învățat ce înseamnă cu adevărat să fii cetățean, ce înseamnă cetățenie europeană, am învățat să folosim o cameră de filmat profesională, un reportofon și o cameră foto. Pe lângă toate acestea am avut ocazia de a locui sub același acoperiș timp de o săptămână cu tineri francezi și italieni, socializând, interactionand, gătind împreună, făcând curățenie împreună, învățându-ne și ajutându-ne reciproc. » ne-a marturisit Cristina Zegan, participanta in proiect.

Advertisements

Related posts

A fost desemnată firma care va furniza fructe în școli prin „Programul de încurajare a consumului de fructe în școli”

Redacția

Concurs de limba română și matematică la Colegiul ”Mihail Sadoveanu”

Răzvan Grecu

Abuzurile din unitățile de învățământ, sesizate de CNE

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site