RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fidelis de iunie 2024 s-a listat la BVB: următoarea emisiune e în august / Samuraiul încă așteaptă momentul oportun

Românii au împrumutat Statul cu 2,1 miliarde lei în cadrul emisiunii Fidelis de iunie 2024. Titlurile de stat au fost listate joi la Bursa de Valori București (BVB).

Oferta a fost structurată în cinci emisiuni: cele în moneda națională au însumat subscrieri în valoare de 942,7 milioane lei, iar cele două emisiuni în euro au atras subscrieri de 245,9 milioane euro.

Donatorii de sange au cumparat titluri de stat Fidelis in valoare de aproape 274 milioane lei, având o dobândă mai mare cu un punct procentual, respectiv de 7%.

„Frecvența emisiunilor Fidelis va crește de la 4 la 6 pe an. Următoarea ediție va fi în luna august, iar celelalte două în octombrie și decembrie”, a declarat Alin Marius Andrieș, secretar de Stat în Ministerul de Finanțe, în cadrul unei conferințe cu ocazia listării ediției de iunie 2024.

  

El a precizat că Ministerul Finanțelor a ajuns la 21 miliarde lei prin Fidelis. Este vorba despre suma totală deținută în momentul de față de persoane fizice (unele emisiuni au ajuns la scadență și nu fac parte din acea valoare). Suma de la celălalt program destinat tot persoanelor fizice este de 21 miliarde lei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Preliminariile Euro 2024: Victorie categorică pentru Spania împotriva Norvegiei – Rezultatele zilei

Redacția

Iohannis, mesaj la comemorarea Progromului de la Iași: Astăzi să nu trecem fără să observăm actele de discriminare și rasism

Redacția

Specialist pneumolog, avertisment pentru români în plină criză de COVID-19: ‘Ce trebuie făcut?’

Redacția
Încarcă...