RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Festivitățile prilejuite de deschiderea noului an școlar din comunele Tătăruși, Valea Seacă și Stolniceni Prăjescu (VIDEO)

Festivitățile de deschidere a noului an școlar au fost pline de emoție și mesaje de încurajare în localitățile din mediul rural. Reprezentanți ai unităților de învățământ, oficialități locale, părinți și bunici, cu toții au asistat la manifestările prilejuite de începerea anului școlar 2013-2014.

La Tătăruși edilul localității, Costel Iosub, le-a mulțumit tuturor cadrelor didactice pentru rezultatele obținute în anii care au trecut, dar și părinților pentru eforturile depuse în a-și crește și educa copiii.“Elevii din satele Vâlcica și Pietrosu, sunt cei mai privilegiați. Copiii au posibilitatea să învețe într-o școală cu adevărat europeană, la care poate nici un părinte nu visa. Avem încălzire, toalete, săli primitoare, o bună dotare dar și cadre didactice bine pregătite. De altfel învățământul din Tătăruși a dat de-a lungul timpului generații de elevi care ne-au făcut să ne simțim mândri de ei. Vă mulțumesc dragi părinți pentru educația dată copiilor. De la dumnevoastră dascălii așteptăm aceleași rezultate. Noi administrația locală vă asigurăm de tot respectul”, le-a transmis primarul Costel Iosub.

  

În comuna Valea Seacă, la școala Topile elevii unității de învățământ au fost primiți în condiții mult mai bune decât în anii precedenți. Aici pe lângă profesori, părinți și copii au mai participat la festivități deputatul Neculai Rățoi, primarul și viceprimarul comunei.
Parlamentarul le-a transmis tuturor că se fac eforturi deosebite pentru ca unitatea de învățământ să beneficieze de fonduri pentru modernizare, în timp ce primarul Valeriu Roman a susținut că dacă de-a lungul timpului, an de an s-ar fi modernizat măcar câte două săli de clasă din școlile pe care comuna le are, alta ar fi fost fața unităților de învățământ.     
La Stolniceni Prăjescu edilul localității i-a rugat pe părinții prezenți să continue educația copiilor și acasă, astfel încât eforturile cadrelor didactice să aibă mai multe rezultate.“Vă doresc tuturor un an cu rezultate bune în activitățile școlare. Se spune că educația pleacă din școală, însă ea trebuie continuată și în familie. Îi sfătuiesc pe copii să învețe pentru a avea un viitor bun. Condiții sunt dintre cele mai bune în toate unitățile școlare. Dacă sunt probleme sau alte nemulțumiri vă rog să ni le spuneți pentru a le remedia”, a susținut primarul Costel Hugeanu.  

{flv}diverse/scoli deschidere comune{/flv}

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Festivitate de închidere a Zilelor Liceului Economic ”Nicolae Iorga”

Răzvan Grecu

”Metis”, club de dezbateri înființat la Liceul ”Miron Costin”

Redacția

“Să ne ajutăm aproapele!”, la Colegiul CF Unirea Paşcani

Redacția
Încarcă...