RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

108 860 ţigarete de contrabandă şi anabolizante descoperite de inspectorii vamali

În perioada 13 – 15 septembrie 2013, inspectorii vamali din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră Siret, Albiţa şi Stânca Costeşti, unităţi subordonate Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, au reţinut în vederea confiscării 108 860 ţigarete de contrabandă, 6 300 tablete şi 405 fiole de anabolizante, precum şi două autoturisme ce aveau locaşuri special amenajate.

Autoritatea vamală a sancţionat persoanele implicate cu amezi contravenţionale în cuantum de 61 000 lei. În data de 13 septembrie 2013 s-a prezentat pentru control vamal la Biroul Vamal de Frontieră Albiţa un autoturism marca marca RENAULT, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.La controlul vamal amănunţit efectuat în baza analizei de risc, inspectorii vamali au descoperit 6 300 tablete şi 405 fiole de medicamente conţinând substanţe anabolizante (DANABOL 6 000 tablete; OXANDROLON 300 tablete; SUSTAMED 100 fiole; PRIMOBOL 250 fiole, STROMBAJECT 50 fiole; TRENBOLONE 5 fiole) şi 860 bucăţi ţigarete ascunse într-un locaş special amenajat în bara din spate a autoturismului.În ziua de 14 septembrie a.c. inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Stânca Costeşti au descoperit 18 200 bucăţi ţigarete, ascunse în aripile şi în rezervorul de combustibil al unui autoturism OPEL ZAFIRA înmatriculat în România.

De asemenea, în perioada 13 – 15 septembrie 2013, inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Siret au mai dejucat încă trei tentative de introducere frauduloasă pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă, confiscând 89 800 bucăţi ţigarete diverse mărci, ascunse în diverse locaşuri special amenajate (prin dublarea artizanală a podelei, în spătarul banchetei din spate, în filtrul de aer) sau în bagajele personale ale şoferului. Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi medicamente ce conţineau substanţe anabolizante, precum şi a două mijloace de transport ce aveau modificări structurale. Conducătorii autoturismelor au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în cuantum  de 61 000 lei.

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

NEREGULI 143 de polițiști ieșeni au picat la controlul șefilor. 71 sunt ofițeri

Redacția

S-a ales cu dosar penal după ce a condus fără a avea permis de conducere

Teona Gherasim

Ministrul transporturilor: De astăzi se înăspresc controalele şi măsurile suplimentare de siguranţă pentru şoferii maşinilor de mare tonaj

Redacția
Încarcă...