NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Femeie supraponderală căzută din căruță plimbată o zi întreagă cu ambulanța

Pe lângă numeroasele probleme de sănătate cauzate de obezitate, persoanele supraponderale au parte și de momente extrem de stânjenitoare. O femeie de 63 de ani a bătut recordul la numărul „plimbărilor gratuite” cu ambulanţa. Femeia cu o capacitate corporală de 140 kg, domiciliată în Sirețel a căzut din căruță, declanșând complicații în organism. Aceasta a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani policontuzionată cu un traumatism toracic și cu o contuzie la coloana cervicală.

 

  

În compartimentul de Primiri Urgențe cadrele medicale i-au acordat îngrijiri medicale, însă din primele estimări se pare ca a fost necesară un consult neurologic, motiv pentru care a fost redirecționată către un spital județean.

Conform medicilor, în momentul în care este semnalată o astfel de căzătură de pe un atelaj hipo (căruță), primul organ care suferă contuzii mai grave este capul.

 „O femeie de 63 din Sîrițel a ajuns în Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Pașcani policontuzionată cu un traumatism toracic și cu o contuzie la coloana cervicală, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale, ulterior fiind direcționată pentru un consult de neurochirurgie în Iași. S-a întors de la Iași întrucât neurochirurgical nu s-a găsit nici o modificare. S-a reântors la noi unde i-am făcut o serie de reexaminări printre care și computer tomograf, iar momentan este internată în secția de chirurgie cu suspiciuni de o fractură de arc vertebral”, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Coronavirus – Cum evoluează simptomele din prima până în a 17-a zi. Zilele critice

Redacția

Centru de vaccinare anti-Covid la vama Nădlac, într-o săptămână. DSP Arad: Românii pot face vaccinul chiar la graniță

Redacția

INSP nu recomandă folosirea lămpilor UV în școli, pentru dezinfecție

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site