RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

KOSAROM a ajuns să exporte şi-n Africa. Neculai Apostol speră să trimită carnea „de Paşcani“ și în China

 Cel mai important producător ieşean de carne şi produse din carne a ajuns să-şi vândă marfa pe trei continente: Europa, Asia şi Africa.

“Recent am intrat în ţările din nordul Africii. E o piaţă cu potenţial”, susţine preşedintele grupului KOSAROM, Lucian Apostol. Anterior, produsele KOSAROM ajunseseră în toate colţurile Europei şi trecuseră în ASIA. Evident, nu vindem noi direct, ci utilizăm distribuitorii cu reţele în acele zone”, admite şeful KOSAROM.

20% din producţie se duce la export

  

Cu o piaţă internă dărâmată de scăderea continuă a puterii de cumpărare, producătorii români de carne au fost obligaţi să caute clienţi în afara ţării. În acest moment cei mai mari producători din ţară bat trgurile alimentare din Europa şi nu numai pentru a găsit noi şi noi clienţi. Următorul eveniment de profil este târgul alimentar Anuga din Koln unde va avea un stand şi KOSAROM. Costurile de participare la un astfel de târg sunt de 15.000 euro pentru fiecare stand. 

“Doar prin astfel de deschideri putem intra pe pieţele externe. Aşa am ajuns ca în doar câţiva ani 20% din cifra de afaceri să fie generată de exporturi iar potenţialul de creştere este încă mare”, susţine Lucian Apostol.

Grupul KOSAROM are în prezent circa 900 de salariaţi şi plăteşte statului anual impozite de circa 10.000.000 euro.

 Neculai Apostol speră să trimită carnea „de Paşcani“ în China

Neculai Apostol, antreprenorul român care a pus bazele grupului Kosarom, unul dintre cei mai mari producători şi procesatori de carne de pe piaţa locală, estimează că va ajunge să trimită la export carne şi produse din carne de 8 milioane de euro, adică 20% din rulajul său anual.

Acum omul de afaceri exportă către marile pieţe din vestul Europei, dar speră şi la primele livrări în China, după ce produsele româneşti au primit undă verde din partea autorităţilor sanitar-veterinare chineze. Acordul a venit la puţin timp după ce un grup chinez a achiziţionat compania americană Smithfild, cel mai mare producător de carne de porc din lume, cu operaţiuni şi în România.

„Piaţa din China s-a deschis. Este un lucru bun şi pentru noi, producătorii români, nu numai pentru Smithfield. Dacă vom ajunge acolo vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze. Acolo va fi loc şi pentru noi pentru că au nevoie de mâncare“, spune Neculai Apostol, care conduce un grup cu afaceri estimate la 40 milioane de euro în acest an.

(Sursa: ZF.ro){jcomments off}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Gheața a distrus ieri 100 de hectare de culturi ale AgroComplex, pe lângă cele 1000 afectate de secetă

Marius Parteni

O fabrică ce lucrează pentru giganţi precum Ferrari şi Disney a ajuns numărul 1 în lume la producţia de scaune auto şi centuri de siguranţă pentru copii

Redacția

O firmă ieseana a cumparat 48 trenuri din Olanda dar nu le poate aduce in tara

Redacția
Încarcă...