NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Exerciţiu de protecţie împotriva cutremurelor, cu toată populaţia judeţului Iaşi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, intenţionează să facă un exerciţiu de pregătire pentru cutremur, cu toţi ieşenii, în ziua în care se împlinesc 36 de ani de la producerea celui mai puternic cutremur produs în România în perioada postbelică.

 

Pompierii au lansat propunerea ca astăzi, începând cu ora 12.00, timp de 55 de secunde, toţi cetăţenii judeţului Iaşi, indiferent de locul unde se află sau ceea ce fac, să se oprească pentru 55 de secunde şi să se comporte ca în cazul producerii unui cutremur de 7,2 grade pe scara Richter.

  

„Sunt invitaţi să participe toţi cei care cred că nu ar trebui lăsată la voia întâmplării soarta lor şi sunt gata să acţioneze pentru a trece cu bine peste un astfel de eveniment nedorit”, au declarat reprezentanţii ISU Iaşi.

Potrivit autorităţilor, participarea la un astfel de eveniment este importantă în condiţiile în care judeţul Iaşi este poziţionat într-o zonă cu risc major de a se produce un cutremur. Pompierii au dispus şi măsuri de informare a populaţiei cu privire la regulile esenţiale în caz de cutremur. Primul pas este de identificare a unui loc de adăpostire, precum sub o grindă sau o piesă mai rezistentă de mobilier. După producerea cutremurului, este importantă acordarea primului ajutor celor răniţi şi oprirea alimentării cu gaz şi energie electrică.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Azi, de ziua sfintei Varvara, nu aveți voie să mâncați porumb copt, fasole și dovleac!

Redacția

Un bărbat în sevraj etanolic a fost trimis la Socola

Oana Cordoneanu

160 locuri de muncă disponibile în Pașcani. Vezi lista posturilor vacante

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site