RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Fetiță de la orfelinat: “E multă lume pe la noi în decembrie. Dar în ianuarie e gol”

Copiii din orfelinate nu mai sunt la fel de fericiți când primesc multe cadouri de Crăciun, știind că urmează o perioadă lungă în care toți vor uita de ei.

Silviu Iliuță a redat pe Facebook discuția pe care a avut-o cu o fetiță de la casa de copii.

“O pustoaica de la casa de copii mi-a zis ceva ce nu-mi mai iese din cap:

-A, pai in decembrie vin toti la noi cu cadouri. Televiziunea vine, ne da cadouri, ne imbracam mai frumos si fac reportaje. A venit cantareata X, ne-a adus dulciuri si a facut live-uri cu noi, au mai venit firme.

  

-Brad aveti?

-Avem trei brazi, ne-au adus de la trei firme. Iar cozonacii se strica deja, ne aduc multi, multi cozonaci. Niciun copil nu poate manca tot ce are.

-Si brazii i-ati impodobit voi?

-Da, am facut si poze, le-au postat si ei. Mie imi place ca e atata lume, dar ma intristez tare dupa.

-Cum asa?

-E multa lume pe la noi in decembrie, in fiecare saptamana. Dar in ianuarie e gol, nu mai vine nimeni. Pustiu. Sunt aia mai mici, copiii, care se plimba prin curte si se tot uita la poarta si nu inteleg de ce nu mai vine nimeni. De asta sufar, ca dupa Anul Nou toti uita de noi. Urasc luna ianuarie, sa stii…

Ce voiam sa zic: stiu ca toti suntem mai buni de Craciun. Dar putem incerca, macar unii dintre noi, sa fim mai buni si in ianuarie”?

Related posts

Cativa copaci din judet au impreuna o varsta de peste 2.000 de ani

Redacția

Un bărbat a amenințat aseară că se aruncă de la geamul locuinței. Astăzi la audiențe viceprimarul i-a spus că se rezolvă problema sa

Oana Cordoneanu

COVID-19 și autism: Doi pășcăneni vor alerga, la domiciliu, pentru donații!

Oana Cordoneanu
Încarcă...