NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Exclusiv: ApaVital va investi la Pașcani mai puțin decât la Hârlău. Suntem la egalitate cu localitatea Popricani la canalizarea din bani europeni! (DOC)

Investițiile de 13,5 milioane de euro promise de ApaVital la Pașcani nu par a fi tocmai reale. Un document oficial intrat în posesia NewsPascani.com demonstrează că la Pașcani vor fi reabilitați doar 2.000 de metri de canalizare și 10.500 metri de distribuție de apă.

Este vorba despre un extras din Caietul de Sarcini pentru licitația serviciilor de asistență tehnică pentru implementarea proiectului POS2, postat de la începutul anului pe portalul e-licitații.ro.  În document Pașcaniul este prevăzut cu investiții la jumătate decât orașul Hârlău, asta deși municipiul nostru are o populație și o suprafață mai mare de trei ori față de acesta.

Mai exact, dacă la Pașcani se dorește să se facă 35.000 de metri de rețea de distribuție de apă, la Hârlău se vor face 60.000 de metri

  

Și la capitolul canalizare stăm prost. La noi în municipiu se vor face 26.000 de metri de canalizare, iar la Hârlău dublu, 60.000 de metri. Mai mult, o comună din Iași, Popricani va beneficia de investiții egale cu cele din Pașcani și anume 23.000 de metri de canalizare nouă.

Datele sunt foarte proaste pentru Pașcani dacă ne gândim că în dese rânduri primarul municipiului a spus că asocierea la ARSACIS și delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital era necesară pentru că din fodurile europene vor fi reabilitate toate rețele de canalizare din municipiu, dar și cele de alimentare cu apă. Din păcate datele din documentul oficial îl contrazic pe edilul șef, banii europeni ajungând doar pentru reabilitarea canaliăzii pe o singură stradă.

Menționăm că acest document nu a fost prezentat consilierilor locali de către reprezentanții ApaVital, primarul Dumitru Pantazi omițând să-l aducă la cunoștința legislativului local, deși conform unor apropiați ai domnisei sale, acesta avea cunoștință despre el.

Vezi aici documentul!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe aleea Ștefan cel Mare

Redacția

Angajații Primăriei Pașcani așteaptă ca primarul să se întoarcă din concediu și să le mărească salariile cu 12%

Marius Parteni

Atac la jurnaliști din partea Primăriei, în loc de scuze publice, pe subiectul lucrărilor de pe „Aleea Plozilor”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site