NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Examen la Spitalul Municipal pentru promovarea a șase îngrijitoare, infirmiere și brancardiere pe postul de asistente medicale

Conducerea Spitalului Municipal Pașcani a finalizat concursul pentru ocuparea celor șase posturi de asistentă medicală scoase la examen. Participantele au fost tot din cadrul unității medicale, ocupau funcția de îngrijitoare, infirmiere sau brancardiere, însă au studii postliceale. Posturile pentru care s-a dat concurs au fost la secțiile de Pediatrie, Medicină Intenă, Gastroenterologie și Boli Infecțioase. Din cele 6 participante, doar 3 au promovat examenul.

 

 „Săptămâna trecută la Spitalul Municipal Pașcani a avut loc un examen de promovare a unor angajate care în momentul respectiv dețineau funcția de îngrijitoare, infirmiere, brancardiere, dar care aveau studii postliceale de asistenți medicali. Întrucât spitalul are un deficit major pe partea de asistenți medicale am decis ca aceste persoane să participe la un examen de promovare, pentru că în legislație există și statutul de carieră profesională și atunci instituția are obligația să promoveze angajații. Au fost scoase la examen 6 posturi și s-au înscris 6 candidați care aveau documentația în vigoare conform legii . Au fost scoase la concurs 2 posturi pentru Pediatrie, 2 posturi pentru Medicină Internă, 1 post pentru Gastroenterologie și 1 post pentru Boli Infecțioase. Cele șase candidate au susținut o teză scrisă pentru fiecare secție apoi au participat la interviu. Dintre ele numai 3 au promovat, candidatele la Pediatrie care au devenit asistente de la 1 aprilie și una dintre candidate pentru Boli Infecțioase. Celelalte 3 au rămas pe locul lor de muncă, adică îngrijitoare sau brancardiere”, a declarat dr. Costică Pînzaru, managerul Spitalului Municipal Pașcani.  

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bărbat din Moțca adus la spital cu șurubelnița înfiptă în față

Redacția

ISU: „Marţi 13”- Ziua porților deschise la subunitatea de pompieri Pașcani

Redacția

Și-a atacat fratele cu un cuțit. Bătaie între frați terminată la spital

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site