NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Spitalul Municipal va funcționa cu buget de avarie în luna aprilie

Spitalul Municipal Pașcani își va desfășura activitatea în luna aprilie pe baza actului adițional încheiat la contractul de anul trecut. Pe baza acestui act bugetul unității medicale este diminuat cu 30 %. Managerul Spitalului Municipal dr. Costică Pînzaru a înaintat funcționarilor Primăriei un proiect de buget care cuprinde cheltuielile cu salariile angajaților și banii care trebuie să îi primească de la Consiliul Local și Consiliul Județean.

Fiecare lună care continuă cu finanțarea pe act adițional la vechiul contract aduce datorii spitalului, pentru că bugetul primit este o medie a bugetelor pe anul trecut și asta înseamnă „finanțare la cote de avarie”. Negocierea sumelor pentru serviciile medicale oferite se poate face abia atunci când Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate primeşte bugetul pe anul în curs.

“Dimineață am primit de la Casa de Asigurări de Sănătate un fax, că pe luna aprilie se merge cu act adițional, deci nu se încheie contractul pe 2013, se merge cu o sumă foarte mică care a fost stabilită de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Spialul Municipal va primi 16 miliarde de lei vechi în condițiile în care în martie noi am efectuat servicii de peste 22 de miliarde de lei vechi. Ne-am asumat o responsabilitate în a face cheltuieli destul de mari. Am avut o discuție cu domnul Mircea Zuzan, secretarul Primăriei Pașcani  în care i-am explicat că noi nu putem raporta comunității bugetul pentru 2013 pentru că mergem pe act adițional, am prezentat un buget estimativ, însă nu poate fi luat în calcul din punct de vedere legal. Se va merge pe partea strict salarială care este stabilită la 180 de miliarde de lei vechi pentru angajații spitalului”, a declarat dr. Costică Pînzaru, managerul Spitalului Municipal Pașcani.  

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Animale arse și o anexă distrusă într-un incendiu la o gospodărie în apropiere de Pașcani

Oana Cordoneanu

După o viaţă petrecută prin penitenciare, a mai fost condamnat la încă 2 ani

Răzvan Grecu

Accident rutier cu o victimă pe strada Ceferiștilor

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site