RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Spitalul Municipal va funcționa cu buget de avarie în luna aprilie

Spitalul Municipal Pașcani își va desfășura activitatea în luna aprilie pe baza actului adițional încheiat la contractul de anul trecut. Pe baza acestui act bugetul unității medicale este diminuat cu 30 %. Managerul Spitalului Municipal dr. Costică Pînzaru a înaintat funcționarilor Primăriei un proiect de buget care cuprinde cheltuielile cu salariile angajaților și banii care trebuie să îi primească de la Consiliul Local și Consiliul Județean.

Fiecare lună care continuă cu finanțarea pe act adițional la vechiul contract aduce datorii spitalului, pentru că bugetul primit este o medie a bugetelor pe anul trecut și asta înseamnă „finanțare la cote de avarie”. Negocierea sumelor pentru serviciile medicale oferite se poate face abia atunci când Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate primeşte bugetul pe anul în curs.

“Dimineață am primit de la Casa de Asigurări de Sănătate un fax, că pe luna aprilie se merge cu act adițional, deci nu se încheie contractul pe 2013, se merge cu o sumă foarte mică care a fost stabilită de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Spialul Municipal va primi 16 miliarde de lei vechi în condițiile în care în martie noi am efectuat servicii de peste 22 de miliarde de lei vechi. Ne-am asumat o responsabilitate în a face cheltuieli destul de mari. Am avut o discuție cu domnul Mircea Zuzan, secretarul Primăriei Pașcani  în care i-am explicat că noi nu putem raporta comunității bugetul pentru 2013 pentru că mergem pe act adițional, am prezentat un buget estimativ, însă nu poate fi luat în calcul din punct de vedere legal. Se va merge pe partea strict salarială care este stabilită la 180 de miliarde de lei vechi pentru angajații spitalului”, a declarat dr. Costică Pînzaru, managerul Spitalului Municipal Pașcani.  

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Asistentul medical care a intrat în greva foamei: “Ne cumpărăm singuri becuri şi hârtie igienică”

Redacția

Testele de logică îi alungă pe cei care vor un post într-o primărie din Maramureș: Edilul vrea să știe cum bagi un elefant în frigider

Redacția

Despăgubiri între 1.500 și 5.000 de lei pentru familiile afectate de inundații

Redacția
Încarcă...